Spausdinti

Pasakysiu taip – aš apie Kalėdas galvoju jau gerokai iš anksto. Na gerai, gal ne kasdien, bet jau nuo rudens vidurio vis kartkartėmis šmėsteli mintis apie artėjančias žiemos šventes ir su jomis atidundantį vaišių stalą. Todėl žinodama, kad mano šeimai šios bulvės kone tokios pat svarbios, kaip ir kalėdinis kalakutas, pasistengiu iš anksto apsirūpinti išlydytais anties taukeliais – nieko daug daryti nereik, tik vieną kartą išsikepti šį riebų paukštį ar jo krūtinėles/šlauneles ir išsaugoti iš jo ištekėjusius taukus vėlesniems laikams. O didžiajai dienai atėjus juos panaudoti tam, kam jie ir tausoti – iškepti skaniausias Kalėdines bulves.

 

Šventinės bulvės ančių taukuose

0
komentarai
0
Reklama
41010
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Reikės:

bulvių
druskos
anties taukų
papildomų riebalų, ypač jei taukų turite mažiau (alyvuogių aliejus, sviestas)
rozmarinų šakelių
česnakinės druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Nuskustas bulves kone pilnai išverdame labai dosniai padruskintame vandenyje (paragavus, turi jaustis sūrumas). Jų viduriukuose dar gali likti truputis kietumo, bet iš išorės jos turi būti visai minkštutėlės. Gerai nusunkiame bulves ir paliekame puode nugaruoti.

 

2

Kol bulvės verda, stipriai įkaitintoje orkaitėje (iki 200 laipsnių), apie 10 minučių kaitiname metalinę skardą, kurioje kepsime bulves. Sudedame ančių taukus (jų negailime – 150-200 g) ir toliau siunčiame orkaitėn, kad šie ištirptų ir įkaistų.

3

Išvirusias ir nugaravusias bulves švelniai pakratome puode, kad jų kraščiukai pasišiauštų, vos aptrupėtų. Į įkaitintą skardą suberiame apvirtas bulves, paskirstome po visą skardos plotą vienu sluoksniu, jos neperpildome ir pasistengiame, kad tolygiai pasidengtų riebalais bei visos turėtų kuo didesnį kontaktą su skardos dugnu. Jei norisi, ant bulvių pridedame papildomų riebalų – šlakstome alyvuogių aliejumi arba uždedame kelis šauktus sviesto.

Reklama
41011
4

Grąžiname skardą atgal į orkaitę, galima net su vėjeliu, kad viskas greičiau skrustų. Kepame apie 20 minučių. Šiam laikui praėjus, skardą išimame, bulves dar pagardiname šviežių rozmarinų lapeliais, pabarstome česnakine druska, pamaišome ir dar pakepame kokias 5 minutes.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą