Skanus ir sotus, bet nei dėmesio, nei didelių pastangų nereikalaujantis plovas. Visa paslaptis – tinkami ryžiai, ekologiškas „Maggi“ sultinys, keli netradiciniai ingredientai ir… orkaitė!
Šventinis ryžių “plovas” su vaisiais ir riešutais
Reikės:
Gaminimas
Du ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio kubelius ir sviestą ištirpiname 1 litre karšto vandens.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kelis kartus perplauname ryžius ir juos gilesnėje skardoje sumaišome su džiovintomis vyšniomis, smulkintu poru, kriaušėmis bei prieskoniais.
Viską užpilame pasiruoštu sultiniu, kad vos apsemtų, išmaišome ir tvirtai uždengiame folija. Kepame orkaitėje apie 30 minučių arba kol ryžiai sugers visą skystį.
Pabaigoje ryžius išpurename šakute, įmaišome skrudintus smulkintus karijų riešutus bei kapotas petražoles.
Beje, ekologiškuose „Maggi“ sultiniuose nerasite konservantų, skonio ir aromato stipriklių ar kitų maiste nepageidaujamų ingredientų.