Spausdinti

Skanus ir sotus, bet nei dėmesio, nei didelių pastangų nereikalaujantis plovas. Visa paslaptis – tinkami ryžiai, ekologiškas „Maggi“ sultinys, keli netradiciniai ingredientai ir… orkaitė!

Šventinis ryžių “plovas” su vaisiais ir riešutais

1
komentarai
0
Reklama
41010
Porcijos
6 asm.

Reikės:

500 g basmati ryžių
2 kubelių ekologiško „Maggi“ daržovių sultinio
2 šaukštų sviesto
1 nedidelio poro
1 cinamono lazdelės
½ šaukštelio tarkuoto muskato
100 g džiovintų vyšnių
2 vidutinių kriaušių
100 g skrudintų karijų riešutų
petražolių lapelių
druskos
juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Du ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio kubelius ir sviestą ištirpiname 1 litre karšto vandens.

2

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kelis kartus perplauname ryžius ir juos gilesnėje skardoje sumaišome su džiovintomis vyšniomis, smulkintu poru, kriaušėmis bei prieskoniais.

3

Viską užpilame pasiruoštu sultiniu, kad vos apsemtų, išmaišome ir tvirtai uždengiame folija. Kepame orkaitėje apie 30 minučių arba kol ryžiai sugers visą skystį.

Reklama
41011
4

Pabaigoje ryžius išpurename šakute, įmaišome skrudintus smulkintus karijų riešutus bei kapotas petražoles.

Ingredientai
Patarimas

Beje, ekologiškuose „Maggi“ sultiniuose nerasite konservantų, skonio ir aromato stipriklių ar kitų maiste nepageidaujamų ingredientų.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą