Prabangūs ir elegantiški sausainėliai patiks klasikos mėgėjams. Kas gali būti geriau už burnoje tirpstantį sviestinį sausainėlį? Vis dėlto gali. Tai sviestinis sausainėlis, pagardintas pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis, pasikvėpinęs nosį kutenančiu apelsinų aromatu ir apsigaubęs juoduoju šokoladu.
Sviestiniai sausainiai su pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis
Reikės:
Gaminimas
Minkštą sviestą ištriname su cukrumi iki baltumo. Įmušame kiaušinio trynį, beriame apelsinų žieveles ir darkart ištriname, kol cukrus ims tirpti, o masė taps dar puresnė.
Į sviestą suberiame miltus su druska ir kepimo milteliais. Išmaišome, kol beveik neliks sausų miltų kišenių. Tada beriame lengvai peiliu pasmulkintas pistacijas su spanguolėmis ir maišome, kol viskas tolygiai pasiskirstys.
Tešlą iškrečiame ant kepimo popieriaus lapo. Suformuojame apvalios ar stačiakampio formos pliauską, ją įsukame į popierių ir bent 4 valandoms dedame į šaldytuvą sutvirtėti.
Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Sausainių tešlą aštriu peiliu supjaustome 8–10 mm storio sausainėliais. Juos dėliojame ant kepimo skardos, palikdami 2 cm tarpus. Kepame apie 15–18 minučių, kol taps švelniai auksinės spalvos.
Sausainiams visiškai atvėsus, ištirpiname šokoladą, į jį įpilame aliejaus ir gerai išmaišome. Sausainio kraštelį merkiame į šokoladą ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paliekame vėsioje vietoje, kad sutvirtėtų šokoladas.
Kiek mazdaug sausaineliu iseina is tiek produktu? Ar issilaikytu savaite? Aciu