Užuot šildę vakarykštę lašišą ar kitą žuvį, panaudokite ją šiai azijietiško stiliaus sriubai. Jau ne kartą įsitikinome, kad ekologiškas sultinys „Maggi“ atgaivins ir nuobodžiausius maisto likučius. Ši Tailando įkvėpta sriuba su lašiša tikrai taps įsimintina vakariene.
Tailando įkvėpta sriuba su lašiša
Reikės:
Gaminimas
Pasiruošiame sultinį: ekologiško sultinio „Maggi“ kubelius ištirpiname verdančiame vandenyje. Jei kubeliai kietesni, prieš ruošdami patriname šakute arba sutrupiname.
Česnako skilteles ir nuluptą imbierą smulkiai sutarkuojame. Iš aitriosios paprikos išskobiame sėklytes ir supjaustome (jei nemėgstate aštriai, dėkite tik trečdalį ar pusę).
Puode įkaitiname šlakelį aliejaus, sukrečiame imbierą, česnaką, aitriąją papriką, pomidorų tyrę, beriame kario prieskonius ir maltą kuminą. Kelias minutes nuolat maišydami pakepiname, kol pasklis aromatas.
Viską užpilame paruoštu ekologišku sultiniu „Maggi“, šliūkštelime žuvies padažo, kokosų gėrimo ir leidžiame pavirti apie 10 min.
Kol verda, paruošiame ryžių makaronus (dažniausiai užtenka tik užpilti juos verdančiu vandeniu ir palikti 10 min.).
Paruošiame sriubos dubenėlius: į kiekvieną dedame makaronų, keptos lašišos gabalėlių, kukurūzų ir dosniai pabarstome smulkintomis kalendromis. Viską užpilame karštu sultiniu.
Labai skani sriuba! Ačiū už receptuką.