Spausdinti

Kas jums sakė, kad „Santa Maria“ BBQ padažu gardinti ir glazūruoti galima tik šonkauliukus ar sparnelius? Mes ėmėm ir pabandėm mėsos ruošimo techniką pritaikyti baklažanams ir rezultatas labai nudžiugino!

Takai su glazūruotais baklažanais ir feta

0
komentarai
1
Porcijos
6 asm.

Reikės:

1 pakuotės mažų „Santa Maria“ tortilijų
2 baklažanų
2 paprikų
„Santa Maria“ padažo „BBQ original“ 
alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
fetos

Pagardui:

2 virtų kukurūzų burbuolių arba skardinės konservuotų kukurūzų
150 g virtų juodųjų ar kitokių pupelių
2 pomidorų
1 nedidelio svogūno
kalendrų lapelių
pusės žaliosios citrinos sulčių
druskos, juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Gerai įkaitiname grilį arba orkaitę iki 180 laipsnių. Baklažanus pjauname pusiau ir kiekvieną puselę padalijame dar į keturias dalis išilgai. Ant baklažanų beriame druskos, pipirų, šlakstome aliejumi ir kepame įkaitintame grilyje arba orkaitėje apie 20 minučių.

2

Baklažanams suminkštėjus, teptuku iš visų pusių dosniai patepame „Santa Maria“ padažu „BBQ original“ ir kepame dar apie 5 minutes. Svarbu prižiūrėti, kad nesudegtų.

3

Grilyje apkepame kukurūzų burbuoles (jei naudojame ne konservuotus kukurūzus) ir juostelėmis supjaustytas paprikas. Gaminame pagardą: dubenyje sumaišome smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir pomidorą, smulkintus kalendrų lapelius. Nuo burbuolių nupjaustome kukurūzus arba dedame konservuotus, suberiame pupeles, pagardiname druska bei citrinų sultimis.

Reklama
41011
4

Virš atviros ugnies arba labai gerai įkaitintoje keptuvėje pašildome „Santa Maria“ tortilijas, kol gražiai paruduos. Laikome įsuktas į švarų rankšluostį, kad išliktų šiltos ir neperdžiūtų, kol jų prireiks.

5

Gaminame takus: į pašildytą tortiliją dedame keptas paprikas ir glazūruotus baklažanus. Gardiname pagardu ir trupinta feta.

Ingredientai
Patarimas

Sodraus skonio dūmų aromato „Santa Maria“ kepsnių padažai gali būti skanaujami tiek su iškeptais kepsniais, tiek naudojami kepamai mėsai, žuviai ar daržovėms glazūruoti. Tik svarbu padažą naudoti kepimo pabaigoje, o ne pradžioje.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą