Kas jums sakė, kad „Santa Maria“ BBQ padažu gardinti ir glazūruoti galima tik šonkauliukus ar sparnelius? Mes ėmėm ir pabandėm mėsos ruošimo techniką pritaikyti baklažanams ir rezultatas labai nudžiugino!
Takai su glazūruotais baklažanais ir feta
Reikės:
Pagardui:
Gaminimas
Gerai įkaitiname grilį arba orkaitę iki 180 laipsnių. Baklažanus pjauname pusiau ir kiekvieną puselę padalijame dar į keturias dalis išilgai. Ant baklažanų beriame druskos, pipirų, šlakstome aliejumi ir kepame įkaitintame grilyje arba orkaitėje apie 20 minučių.
Baklažanams suminkštėjus, teptuku iš visų pusių dosniai patepame „Santa Maria“ padažu „BBQ original“ ir kepame dar apie 5 minutes. Svarbu prižiūrėti, kad nesudegtų.
Grilyje apkepame kukurūzų burbuoles (jei naudojame ne konservuotus kukurūzus) ir juostelėmis supjaustytas paprikas. Gaminame pagardą: dubenyje sumaišome smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir pomidorą, smulkintus kalendrų lapelius. Nuo burbuolių nupjaustome kukurūzus arba dedame konservuotus, suberiame pupeles, pagardiname druska bei citrinų sultimis.
Virš atviros ugnies arba labai gerai įkaitintoje keptuvėje pašildome „Santa Maria“ tortilijas, kol gražiai paruduos. Laikome įsuktas į švarų rankšluostį, kad išliktų šiltos ir neperdžiūtų, kol jų prireiks.
Gaminame takus: į pašildytą tortiliją dedame keptas paprikas ir glazūruotus baklažanus. Gardiname pagardu ir trupinta feta.
Sodraus skonio dūmų aromato „Santa Maria“ kepsnių padažai gali būti skanaujami tiek su iškeptais kepsniais, tiek naudojami kepamai mėsai, žuviai ar daržovėms glazūruoti. Tik svarbu padažą naudoti kepimo pabaigoje, o ne pradžioje.
Puikus receptas! Labai skaniai ir smagiai susivalgė, jau gaminom keletą kartų☺️