Nuostabus atviras pyragas-tarta, kupinas skonio ir spalvų. Čia pečius suremia ir jaukaus sotumo suteikia lietuviškas rūkytas sūris bei kumpelis, truputį saldumo paskolina šilauogės. O šlakelis aitriųjų paprikų medaus taip smagiai nuteikia gomurį, kad pamatysit, šį pagardą norėsite naudoti su viskuo ir ant visko. Beje, ši gražuolė tarta bus puikiausias užkandis neštis į iškylas lauke. Labai didžiuojuosi šiuo savo kūriniu, būtinai išbandykite receptą ir pavaišinkite savo mylimus bei mylimas!
Tarta su rūkytu sūriu, kumpiu ir šilauogėmis
Tešlai:
Įdarui:
Aitriųjų paprikų medui:
Gaminimas
Miltus, druską, ciberžolę ir kepimo miltelius suberiame į dubenį. Dedame kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir pirštais sutriname. Turi gautis smulkūs, drėgni trupinėliai. Pilame į juos kefyrą ir išmašome, kol tešla sulips į vieną kamuolį. Jį trumpai paminkome, kol paviršius taps lygus, ir padaliname į dvi dalis. Iškočiojame didelį, apie 0,5 cm storio blyną, jo kraštelius užsukame – padarome neaukštą „sienelę”. Tartos padą perkeliame ant skardos ištiestos kepimo popieriumi.
Skustuku suskutame cukiniją, plonai supjaustome kumpelį, varškės sūrį. Viską dėliojame ant tartos pagrindo, beriame saujelę šilauogių ir galiausiai pagardiname čiobrelio šakelėmis. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių.
Kol tarta kepa, gaminame čili medų. Į prikaistuvį pilame šlakelį vandens, sudedame medų ir aitriųjų paprikų dribsnius. Viską trumpai pakaitiname, kol medus ištirps. Gale įpjaustome pusę šviežios aitriosios paprikos ir dar paliekame pasišildyti apie minutę.
Iškepusią tartą gardiname šviežiais bazilikų lapeliais, beriame šilauogių ir šlakstome aitriu medumi. Skanaus!
Iš nurodyto ingredientų kiekio pasigaminsite dvigubai tešlos. Galite kepti iškart dvi tartas arba tešlos likutį užsišaldyti vėlesniam laikui.