Štai taip sunkokai serviruojamas visų mūsų pamėgtas desertas „Tinginys“ gali virsti stalo puošmena. O ir valgyti tokius „Tinginio“ rutuliukus smagiau ir patogiau! Sūdyti krekeriai ir ekologiška kakava „Beatos virtuvė“ šį „Tinginį“ pavers skaniausiu, kokį esate ragavę.
„Tinginio“ rutuliukai
Reikės:
Gaminimas
Iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių paskrudiname migdolus.
Dubenyje sumaišome smulkintus krekerius ir sviestinius sausainius. Ten pat suberiame smulkintus skrudintus migdolus.
Kitame dubenyje virš garų vonelės ištirpiname sviestą ir saldintą sutirštintą pieną. Į juos suberiame ekologišką kakavą „Beatos virtuvė“ ir gerai išmaišome šluotele, kad neliktų kakavos gumuliukų. Supilame gautą masę ant sausainių ir riešutų, viską kruopščiai išmaišome ir statome į šaldytuvą atvėsti ir sutvirtėti bent pusvalandį.
Rankomis ar šaukštu formuojame norimo dydžio rutuliukus, apvoliojame juos kakavoje arba sūdytų žemės riešutų trupiniuose. Rutuliukus siunčiame į šaldytuvą dar bent pusvalandžiui galutinai sustingti.
Sertifikuotuose Karibų jūros regiono ūkiuose užaugintos sodraus skonio 21 proc. riebumo ekologiškos kakavos „Beatos virtuvė“ jau galima įsigyti didžiosiose parduotuvėse.
Aš tai iš tinginio masės rutuliukus darau, dar aplieju šokoladu, vienas mėgstamiausių desertų kolegų tarpe☺️
Sveiki,
Ar „Beatos virtuvė” 99% kakava netiks? Ar vis tik geriau ekologiška kakava?
Ačiū
Sveiki,
O ar galeciau siuos tinginio rutulius gaminti su karamelizuotu sutirstintu pienu? Ar skanesni yra su baltu na su tuo kur jus gaminote?
Labai skanu! Ačiū