Spausdinti

Štai taip sunkokai serviruojamas visų mūsų pamėgtas desertas „Tinginys“ gali virsti stalo puošmena. O ir valgyti tokius „Tinginio“ rutuliukus smagiau ir patogiau! Sūdyti krekeriai ir ekologiška kakava „Beatos virtuvė“ šį „Tinginį“ pavers skaniausiu, kokį esate ragavę.

„Tinginio“ rutuliukai

0
komentarai
6
Porcijos
8 asm.

Reikės:

200 g sviesto
1 skardinės (400 g) saldinto sutirštinto pieno
150 g sūdytų krekerių
150 g sviestinių sausainių
100 g skrudintų migdolų
50 g ekologiškos kakavos „Beatos virtuvė“
Rutuliukams apvolioti reikės:
smulkintų sūdytų žemės riešutų
ekologiškos kakavos „Beatos virtuvė“
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių paskrudiname migdolus.

2

Dubenyje sumaišome smulkintus krekerius ir sviestinius sausainius. Ten pat suberiame smulkintus skrudintus migdolus.

3

Kitame dubenyje virš garų vonelės ištirpiname sviestą ir saldintą sutirštintą pieną. Į juos suberiame ekologišką kakavą „Beatos virtuvė“ ir gerai išmaišome šluotele, kad neliktų kakavos gumuliukų. Supilame gautą masę ant sausainių ir riešutų, viską kruopščiai išmaišome ir statome į šaldytuvą atvėsti ir sutvirtėti bent pusvalandį.

Reklama
41011
4

Rankomis ar šaukštu formuojame norimo dydžio rutuliukus, apvoliojame juos kakavoje arba sūdytų žemės riešutų trupiniuose. Rutuliukus siunčiame į šaldytuvą dar bent pusvalandžiui galutinai sustingti.

Ingredientai
Alternatyva

Sertifikuotuose Karibų jūros regiono ūkiuose užaugintos sodraus skonio 21 proc. riebumo ekologiškos kakavos „Beatos virtuvė“ jau galima įsigyti didžiosiose parduotuvėse.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Aš tai iš tinginio masės rutuliukus darau, dar aplieju šokoladu, vienas mėgstamiausių desertų kolegų tarpe☺️

  2. Sveiki,
    O ar galeciau siuos tinginio rutulius gaminti su karamelizuotu sutirstintu pienu? Ar skanesni yra su baltu na su tuo kur jus gaminote?

Rašyti komentarą