Jei liko nesuvalgytos keptos vištos, būtinai išsivirkite. Ir pabandykite sutrinti ne visą, o pusę sriubos.
Tiršta vištienos sriuba
Reikės:
Gaminimas
Svogūnus ir morkas supjaustome mažais kubeliais, apkepame puode įkaitintame aliejuje nustatę silpną kaitrą, kol viskas suminkštės – apie 15 min.
Suberiame čiobrelių lapelius, supilame verdantį vandenį, sudedame „Maggi“ sultinio kubelius, juos gerai išmaišome, paragaujame, jei norisi, beriame druskos ir leidžiame pakunkuliuoti apie 10 min.
Virtą ar keptą vištieną pasismulkiname ir padalijame į dvi dalis. Nusemiame maždaug pusę puode kunkuliuojančios sriubos su tirščiais. Į puodą su likusia sriuba sudedame pusę vištienos ir viską sutriname maisto smulkintuvu.
Į trintą sriubą grąžiname nusemtą sriubą, sudedame likusią susmulkintą ar suplėšytą vištieną, beriame šaldytus žirnelius ir leidžiame pavirti 5 min.
Per tą laiką jogurtą arba grietinę sumaišome su grūsta česnako skiltele, citrinų sultimis ir tarkuota žievele. Krečiame į lėkštes ir užpilame vištienos sriuba.
Cesnakas ir citrina cia visiskai netinka, mano seima nevalge isvis sitos sriubos. Atrode graziai bet tik tiek.
Labai labai skani sriubytė, bet man asmeniškai labiau patiko netrinta. Dariau jau kelis kartus ir šiandien planuoju! Ačiū, Beata!