Įdomu, ar dar yra tokių žmonių, kurie nežinotų ar nebūtų virę šios aštrios meksikietiškos sriubos? Kai kam priminsim, o kai kuriuos įkvėpsim imtis šio sotumo ir gerumo pilnos sriubos, beveik troškinio. Virkite iš karto dvigubą porciją, nes tikrai ji ilgai neužsibus. Receptas klasikinis, sriuba pagardinta ekologiško daržovių sultinio „Maggi“ kubeliu ir šviežiomis cukinijomis, kurių visada yra parduotuvėse. Beje, verdant chilli con carne būtina pasirūpinti sūriu, marinuotomis Chalapos paprikomis, avokadu, grietine, kalendromis ir traškučiais nachos!
Tobula aštri chilli con carne
Reikės:
Gaminimas
Į gerai įkaitintą keptuvę įpilame 2 šaukštus aliejaus, jam įkaitus sudedame jautieną, mentele pasmulkiname ir kepame, kol mėsa gražiai apskrus, kad atiduotų visą savo skonį. Mėsai apskrudus sudedame pomidorų pastą ir vis pamaišydami pakepame 2–3 minutes.
Keptuvės turinį suverčiame į puodą, kuriame virsime sriubą, keptuvę grąžiname ant viryklės.
Svogūnus, morkas ir papriką supjaustome smulkiais kubeliais. Smulkiai supjaustome ir aitriąją papriką.
Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, įpilame šaukštą aliejaus ir jame apkepiname daržoves. Joms kepant, smulkiai sutriname česnaką ir suberiame ant daržovių. Lengvai pamaišome, išjungiame kaitrą.
Kubelį ekologiško sultinio „Maggi“ dedame į 1 litrą karšto vandens ir maišome, kol ištirps.
Į puodą sukrečiame daržoves, sudedame konservuotų pomidorų gabaliukus ir supilame pasiruoštą sultinį. Nustatome mažiausią kaitrą, puodą uždengiame dangčiu ir paliekame virti 45 min.
Cukiniją supjaustome smulkiais gabaliukais, konservuotas pupeles suberiame į koštuvą ir perplauname šaltu vandeniu.
Praėjus 45 min., į puodą sudedame pupeles ir cukiniją, sriubą pasūdome ir pagardiname vyno actu. Verdame dar 3–5 min.
Supilstę į dubenis, pabarstome kietuoju sūriu, tiekiame su traškučiais nachosar tortilijomis.
Prie chilli con carne tiesiog būtina patiekti sūrio, marinuotų Chalapos paprikų, avokadų, grietinės, kalendrų, virtų ryžių ir nachos traškučių.
Sveiki,
O ka daryti su siais produktais?
marinuotomis Chalapos paprikomis, avokadu, grietine, kalendromis?
Dar kelios plytelės juodo šokolado ir tobula 🙂
Cukinija su morkom tai visai ne į temą. O ir šiaip skystoka gavosi.