Spausdinti

Įdomu, ar dar yra tokių žmonių, kurie nežinotų ar nebūtų virę šios aštrios meksikietiškos sriubos? Kai kam priminsim, o kai kuriuos įkvėpsim imtis šio sotumo ir gerumo pilnos sriubos, beveik troškinio. Virkite iš karto dvigubą porciją, nes tikrai ji ilgai neužsibus. Receptas klasikinis, sriuba pagardinta ekologiško daržovių sultinio „Maggi“ kubeliu ir šviežiomis cukinijomis, kurių visada yra parduotuvėse. Beje, verdant chilli con carne būtina pasirūpinti sūriu, marinuotomis Chalapos paprikomis, avokadu, grietine, kalendromis ir traškučiais nachos!

Tobula aštri chilli con carne

0
komentarai
4
Reklama
41010
Porcijos
8 asm.

Reikės:

500 g maltos jautienos
800 g konservuotų smulkintų pomidorų
400 g konservuotų raudonųjų pupelių
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų pomidorų pastos
1 šaukštelio kuminų
1 šaukštelio raudonėlių
2 svogūnų
2 morkų
5 skiltelių česnakų
1 aitriosios paprikos
1 raudonos paprikos
1 cukinijos
2 šaukštų raudonojo vyno acto
2 šaukštelių rupios druskos
1 kubelio ekologiško daržovių sultinio „Maggi“
kietojo sūrio
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Į gerai įkaitintą keptuvę įpilame 2 šaukštus aliejaus, jam įkaitus sudedame jautieną, mentele pasmulkiname ir kepame, kol mėsa gražiai apskrus, kad atiduotų visą savo skonį. Mėsai apskrudus sudedame pomidorų pastą ir vis pamaišydami pakepame 2–3 minutes.

2

Keptuvės turinį suverčiame į puodą, kuriame virsime sriubą, keptuvę grąžiname ant viryklės.

3

Svogūnus, morkas ir papriką supjaustome smulkiais kubeliais. Smulkiai supjaustome ir aitriąją papriką.

Reklama
41011
4

Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, įpilame šaukštą aliejaus ir jame apkepiname daržoves. Joms kepant, smulkiai sutriname česnaką ir suberiame ant daržovių. Lengvai pamaišome, išjungiame kaitrą.

5

Kubelį ekologiško sultinio „Maggi“ dedame į 1 litrą karšto vandens ir maišome, kol ištirps.

6

Į puodą sukrečiame daržoves, sudedame konservuotų pomidorų gabaliukus ir supilame pasiruoštą sultinį. Nustatome mažiausią kaitrą, puodą uždengiame dangčiu ir paliekame virti 45 min.

7

Cukiniją supjaustome smulkiais gabaliukais, konservuotas pupeles suberiame į koštuvą ir perplauname šaltu vandeniu.

8

Praėjus 45 min., į puodą sudedame pupeles ir cukiniją, sriubą pasūdome ir pagardiname vyno actu. Verdame dar 3–5 min.

9

Supilstę į dubenis, pabarstome kietuoju sūriu, tiekiame su traškučiais nachosar tortilijomis.

Ingredientai
Patarimas

Prie chilli con carne tiesiog būtina patiekti sūrio, marinuotų Chalapos paprikų, avokadų, grietinės, kalendrų, virtų ryžių ir nachos traškučių.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveiki,
    O ka daryti su siais produktais?
    marinuotomis Chalapos paprikomis, avokadu, grietine, kalendromis?

Rašyti komentarą