Sumuštinis gali būti ne tik skanus, bet ir sveikatai palankus pasirinkimas! Tai tikras „valgyk ir žydėk“ variantas, nes jame gausu daržovių, baltymų ir skaidulų, o pilno grūdo duona suteikia sotumo bei geros nuotaikos jausmą – garantuoju atsakingai.
Pesto-varškės užtepėlė yra nuostabus priedas prie įvairių patiekalų, o ją galima ruošti su skirtingomis varškėmis. Naudojau savo naująjį produktą, kurį pagal mano receptą pagamino Farmers Circle – šis pesto yra be konservantų, nepasterizuotas, todėl bazilikų skonis itin ryškus ir aromatingas. Jis praturtintas kanapių baltymais, moliūgų sėklomis ir kietuoju sūriu, todėl skonis sodrus, o produktą reikia laikyti šaldytuve.
Aš pasirinkau baltymų turtingą Amfora varškę, bet puikiai tiks ir rikota, maskarponė ar kreminis sūris. Jei norite lengvesnės konsistencijos, galite naudoti natūralų ar graikišką jogurtą – tik turėkite omenyje, kad užtepėlė bus skystesnė.
Tobulas pusryčių sumuštinis su pesto ir avokadu

Reikės:
Gaminimas
Pesto padažą sumaišome su Amfora varške, įpilam dar truputi tyro alyvuogių aliejaus ir druskos. Išmaišome iki vientisos konsistencijos.
Duonos riekes paskrudiname.
Abi riekes gausiai aptepame paruošta pesto-varškės užtepėle.
Avokadą supjaustome griežinėliais, pomidoriukus perpjauname per pusę ir gražiai išdėliojame ant sumuštinio.

Užberiame rukolos mikrožalumynų ir dar šiek tiek druskos pagal skonį.
Jei tikrai norisi sotumo visai dienai tai dar ir keptą kiaušinį šalia galima susiorganizuoti…
