Vienas didelis varškinis ekleras – būtent toks yra šis tortas! Jei tradicinių eklerų gamyba atrodo per sudėtinga, lenkiškas tortas Karpatka – puikus pasirinkimas šeimininkėms, neturinčioms konditerinio švirkšto.
Šis tortas yra lengvas, pilnas puraus varškinio kremo, o ant viršaus – šokoladas ir karamelė. Ir žinote, kas dar stebina? Kur dar rastumėte tortą, kuriame vos 160 g miltų, bet tiek daug varškės kremo ir aguonų! Tai tikras šventinis desertas, kuris atrodo įspūdingai, bet pagaminamas tikrai paprastai.
Plikyta tešla yra unikali – lengva, minkšta ir maloni. Nesijaudinkite, jei dar niekada jos negaminote – tai lengva kaip du kart du!
Tortas Karpatka, arba didelis varškinis ekleras
Plikytai tešlai (2 apskritimams)
Kremui:
Papuošimui:
Gaminimas
Gaminame plikytą tešlą:
Supjaustykite sviestą gabaliukais, dėkite į puodą su vandeniu ir druska. Kaitinkite, kol užvirs.
Į verdantį vandenį suberkite miltus ir intensyviai maišykite, kol tešla susijungs į vieną masę. Išjunkite ugnį.
Perkelkite tešlą į lėkštę ir leiskite šiek tiek atvėsti. Ji turėtų būti šilta, bet ne karšta. Į šiltą tešlą po vieną įplakite kiaušinius elektriniu mikseriu. Tešla turi būti blizgi ir lengvai kristi nuo šaukšto, bet ne per skysta.
Ant kepimo popieriaus suformuokite du vienodo dydžio apskritimus ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 40 minučių. Jei vienas lakštas bus didesnis, lengvai apipjaukite.
Gaminame kremą:
Sumaišykite varškę, trečdalį grietinėlės ir cukraus miltelius. Plakite mikseriu, kol masė taps vientisa. Jei norite visiškai lygios tekstūros, galite pertrinti trintuvu.
Likusią grietinėlę išplakite atskirai, tada sumaišykite su varškės mase.
Dalį kremo atidėkite ir įmaišykite maltas aguonas.
Konstruojame tortą:
Pirmąjį iškepusį lakštą dėkite ant tortinės „bangomis į viršų“. Užtepkite aguonų kremą, o tada – likusį baltą kremą. Uždenkite antruoju lakštu.
Viršų pašlakstykite tirpintu šokoladu ir karamele.
Su DVARO pieno produktais gaminimas tampa lengvesnis, o skonis – tiesiog neprilygstamas!
Puikus pasirinkimas šventėms, kai norisi lengvo, bet įspūdingo deserto.
Beje, galite tortą formuoti ir torto formoje atsegamais kraštais – išeis tvarkingesnis.