Spausdinti

Vienas didelis varškinis ekleras – būtent toks yra šis tortas! Jei tradicinių eklerų gamyba atrodo per sudėtinga, lenkiškas tortas Karpatka – puikus pasirinkimas šeimininkėms, neturinčioms konditerinio švirkšto.

Šis tortas yra lengvas, pilnas puraus varškinio kremo, o ant viršaus – šokoladas ir karamelė. Ir žinote, kas dar stebina? Kur dar rastumėte tortą, kuriame vos 160 g miltų, bet tiek daug varškės kremo ir aguonų! Tai tikras šventinis desertas, kuris atrodo įspūdingai, bet pagaminamas tikrai paprastai.

Plikyta tešla yra unikali – lengva, minkšta ir maloni. Nesijaudinkite, jei dar niekada jos negaminote – tai lengva kaip du kart du!

Tortas Karpatka, arba didelis varškinis ekleras

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.

Plikytai tešlai (2 apskritimams)

100 g DVARO sviesto
220 ml vandens
Žiupsnelio druskos
160 g kvietinių miltų
5 kiaušinių

Kremui:

400 g DVARO varškės
450 ml DVARO plakamosios grietinėlės
50 g cukraus miltelių
3–4 šaukštai maltų aguonų mišinio (arba tiesiog maltų aguonų)

Papuošimui:

100 g karamelės
100 g šokolado
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Gaminame plikytą tešlą:

1

Supjaustykite sviestą gabaliukais, dėkite į puodą su vandeniu ir druska. Kaitinkite, kol užvirs.

2

Į verdantį vandenį suberkite miltus ir intensyviai maišykite, kol tešla susijungs į vieną masę. Išjunkite ugnį.

3

Perkelkite tešlą į lėkštę ir leiskite šiek tiek atvėsti. Ji turėtų būti šilta, bet ne karšta. Į šiltą tešlą po vieną įplakite kiaušinius elektriniu mikseriu. Tešla turi būti blizgi ir lengvai kristi nuo šaukšto, bet ne per skysta.

Reklama
41011
4

Ant kepimo popieriaus suformuokite du vienodo dydžio apskritimus ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 40 minučių. Jei vienas lakštas bus didesnis, lengvai apipjaukite.

Gaminame kremą:

1

Sumaišykite varškę, trečdalį grietinėlės ir cukraus miltelius. Plakite mikseriu, kol masė taps vientisa. Jei norite visiškai lygios tekstūros, galite pertrinti trintuvu.

2

Likusią grietinėlę išplakite atskirai, tada sumaišykite su varškės mase.

3

Dalį kremo atidėkite ir įmaišykite maltas aguonas.

Reklama
41011

Konstruojame tortą:

1

Pirmąjį iškepusį lakštą dėkite ant tortinės „bangomis į viršų“. Užtepkite aguonų kremą, o tada – likusį baltą kremą. Uždenkite antruoju lakštu. 

2

Viršų pašlakstykite tirpintu šokoladu ir karamele.

Ingredientai
Patarimas

Su DVARO pieno produktais gaminimas tampa lengvesnis, o skonis – tiesiog neprilygstamas!
Puikus pasirinkimas šventėms, kai norisi lengvo, bet įspūdingo deserto.

Beje, galite tortą formuoti ir torto formoje atsegamais kraštais – išeis tvarkingesnis.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą