Spausdinti

Viską reikia daryti greitai. Aną dieną žiūrėjau savo mėgstamą TV laidą, na, nepasikuklinusi pasakysiu, kad mėgstamiausią, nes ją visada pasižiūriu ne tik TV, bet ir per kompą. Tą šeštadienį buvo laida apie viską spėjančias moteris, iš pradžių apie rašytoją, keturių vaikų mamą, gyvenančią Norvegijoje, o paskui jau LRT šnekusis dėmuo: Zita Kelmickaitė ir Edita Mildažytė, kuria žaviuosi nuo vaikystės, ką jau čia slėpsi. Taigi, yra tokia knyga, kurią, pasirodo, ir Edita perskaičius, nes ją citavo, ir aš ją esu perskaičius – tai efektyvumo ir savęs tobulinimo klasiko Brian Tracy „Eat that Frog“ (angl. – suvalgyk varlę). Edita jau šitą taisyklę įvaldžius, sakė, nuo ryto pirmiausia daro tai, kas svarbiausia ir galbūt nemaloniausia. Aš, kadangi mano dienos dabar truputį kitaip einasi, nes aš savanoriškai pasidaviau į kūdikio belaisvę, tai kai ateina tas rytinis miegutis, tai oojoj, mamka kaip torpeda viską skuba nuveikti.

Man prioritetas yra pasirūpinti savimi ir paskui šeima, nes vis tik pastebėjau, kad aš geriau jaučiuosi, kai padarau tai, kas man reikia. Kartais ryte darau ne sau dalykus, o kitiems, bet vėlgi – dėl savo malonumo, tai kai Baby Harry buvo tik pusantros savaitės, tai rytinis miegutis būdavo labai rimtas, kokių minimum dviejų valandų. Per vieną tokią miego sesiją aš sulaukiau draugių svečiuose ir dariau joms pietus, ir man viskas puikiai pavyko. Ir dar atsitiko tortas, nors jo neplanavau kepti, bet galvoju, juk sesės gimtadienis, tai kaip dabar be torto?? Nors tokio torto, kuris iš tiesų pyragas, juk reikia. Tikrai laikas buvo suskaičiuotas ir gaila nepaskaičiavau tiksliai, kiek užtrukau, bet iš esmės, viskas tikrai įvyko labai greitai. Esmė biskvitas – labai purus ir lengvas, ir smagus. Dalis miltų praturtinta migdolais, o kvapams mano mylimas kardamonas ir truputis cinamono, ant viršaus reikia kremo, tai juo virto varškė su grietinėlės sūriu (philadelphia) ir rudas šlapias demerara cukrus (farinas dar lygiai taip puikiai tinka). Torto viršų barsčiau liofilizuotomis uogomis (aš jas perku iš Super Garden) ir dar supjaustytas saldainis „Veliuona“. Kaip buvo skanu! Ir kaip greita, tai va, prašau, dalinuosi. Aprašau receptą. Nes šventinė savaitė – ruošiamės Velykom, o toks pyragas labai tiks toms, kurios arba dirba, arba kaip aš, kūdikius augina, bet vis tiek nori būt nudirbusios darbus ir negali pakęsti neefektyvumo… Čia kaip aš (išprotėjus ir tiek).

 

Tortas per penkias minutes

2
komentarai
6
Porcijos
2 asm.

Reikės:

160 g miltų
200 g cukraus
120 g liesos grietinės arba jogurto
150 g sviesto
4 kiaušinių
1 šaukštelio kepimo miltelių
60 g maltų migdolų
1/3 šaukštelio malto kardamono
malto cinamono
žiupsnio druskos

Kremui:

180 g varškės
120 g kreminio varškės sūrio („Philadelphia“)
2-3 šaukštų rudo cukraus (Demerara ar Farino)

Papuošimui:

uogų
šokolado
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Sviestą ištirpiname, o kiaušinius išplakame su cukrumi iki baltų putų.

2

Supilam lydytą sviestą ir grietinę į kiaušinius, sumaišome jau šaukštu. Tada supilame persijotus miltus, sumaišytus su migdolais maltais ir kepimo milteliais. Ir beriame druską ir prieskonius, man kardamonas būtinas čia, bet galite ir be jo. Viskas turi būt vientisa.

3

 Pilame į kepimo formą, pateptą sviestu, aš turiu puikią gerą „Kaiser“ formą, tai net tingiu tiesti popieriais, net ir sviestu nebūtina tept. Kepam 185 laipsnių orkaitėje (prieš tai įkaitinkite bent 5 minutes 200C) apie 40 min..

Reklama
41011
4

Iškepusiam tortui ledižiame atvėsti. Atvėsusį išimame iš formos – čia labai padės medinis pagaliukas, juo būtinai apeinam aplink kraštus, kad atliptų ir nebūtų paskui suplyšimo per pusę.

5

Kremui nereikės net mikserio – sumaišome šaukštu varškę „Philadelphia“ ir cukrų. Užtepam ant biksvito papuošiam. 

6

Papuošimui galit kaip aš, liofilizuotas uogas (tie žali yra agrastai, ne briuseliniai kopūstai, hahaha) ir supjaustytą saldainį „Veliuona“ dėt, o galite naudot, ką tik norit – mėgstamos uogos ir šokoladas tinka geriausiai, na, dar riešutai ir morengai skaniai susivalgys. Ir prašom. Skaniausias pirmą ir antrą dieną.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Beata, pyragas išties skanus :)! Cinamoną praleidau (kaip ir kremą su visais papuošimais :)))). Valgėme su vyšnių jogurtu), ciberžolės neturėjau :). Užtai malti migdolai koks gėris ir skanumas :)! Pirmą kartą juos dėjau į kepinį ir tikrai nustebino! Ir drėgnumas ir ypatingas skonis :)!
    Tiesa, antrą dieną pyragas buvo kur kas drėgnesnis :). Matyt mėgėjas šiek tiek pastovėti :).

  2. Iškepiau šitą pyragą. Išėmiau iš formos,apverčiau netyčia ir gavau šoką. Apačioje didžiausia duobė. Pyragas rudas, duobė balta nes nesilietė visai prie formos dugno kepdama. Kodėl taip atsitinka? Ar čia kažkaip ypatingai reikia mokėt supilt tešlą į formą???

  3. Pyragas tikrai laaabai skanus. Kardamonas pasitarnauja super. Negaliu pasakyti kad pyragas drėgnas,bet tikrai nesausas. Riebokas. Labai minkštas ir purus. Man gerokai per saldus,bet aš dėjau caster cukrų. Jis smulkesnis,fal daugiau įsidėjo.Super pyragas,jei truputį mažiau saldumo

  4. O man pyragas visai neiškilo. Kažin kame galėtų būti bėda? Iprastai Beatos receptai man puikiai pavyksta,o ci

Rašyti komentarą