Spausdinti

Kai atrankoje pamačiau devyniolikmetės klaipėdietės Gražvilės atsiųstą torto receptą, iš karto supratau, kad jis bus tautos favoritas. Pamėginkite į „Google“ paieškos laukelį įvesti „tortas Snickers“, ir akys apraibs nuo rezultatų. Aš nelabai pasitikiu atsitiktiniais receptais, daug patikimiau tai, ką pamatau savo akimis. Gražvilė šį tortą kepė šimtus kartų, tad receptas ištobulintas. Tortų kepėjos šlovė Gražvilę aplankė būtent dėl torto „Snickers“. Šis gražuolis tikrai ne bijantiesiems cukraus ir šokolado, jis sukurtas neįveikiamiems smaližiams, nes tai turbūt saldžiausias tortas planetoje. Tortas patiks ir tiems, kurie nori tapti vaikų vakarėlio žvaigždėmis. Beje, Gražvilės mėgstamiausia šventė yra būtent Kalėdos, ji labai mėgsta dovanoti dovanas ir vaišinti visus „Snickers“ tortais. Kartą ji per dieną iškepė 16 tokių tortų. Įsivaizduojate? Fenomenalus populiarumas ir šokoladinis-riešutinis gardumas.

Tortas „Snickers“

1
komentarai
53
Porcijos
12 asm.
Gaminimo laikas
2 val.
Kepimo, virimo laikas
1 val.

Biskvitui:

2 kiaušinių
200 g cukraus
200 g karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno
200 g grietinės (20–30 % riebumo)
200 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių

Grietinėlės kremui:

450 g šaltos grietinėlės (30–35 % riebumo)
2 šaukštų citrinų sulčių
2 šaukštų cukraus

Sirupui:

virinto vandens
citrinų sulčių ir cukraus pagal skonį

Karameliniam kremui:

70 g minkšto sviesto
200 g šilto karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno
poros saujų kepintų sūdytų žemės riešutų

Šokolado sluoksniui:

150 g pieniško šokolado
1,5 šaukšto rapsų arba saulėgrąžų aliejaus

Tortui papuošti:

200 g minkšto sviesto
150–200 g saldinto sutirštinto pieno

Šokolado liejiniams:

100 g pieninio arba juodojo šokolado
1 šaukšto aliejaus

Dekoracijoms:

sausainių „Oreo“
sūdytų žemės riešutų
1 šokoladuko „Snickers“
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Biskvitas

1

Kiaušinius išplakame su cukrumi. Cukrus turi ištirpti, o masė padidėti kelis kartus.

2

Sukrečiame kambario temperatūros karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną ir išplakame, kad neliktų gumuliukų.

3

Supilame grietinę, įsijojame ir įmaišome miltus su kepimo milteliais.

Reklama
41011
4

Paruoštą masę supilame į kepimo formą (22–24 cm) ir šauname į iki 165 °C įkaitintą orkaitę (orkaitės funkcija „viršus–apačia“). Kepame apie 1 val. – 1 val. 15 min. Biskvitui iškepus paliekame jį atvėsti. Atvėsusį padalijame į 4 dalis (lakštus).

Grietinėlės kremas

1

Grietinėlę iki standumo išplakame su citrinų sultimis ir cukrumi.

Sirupas

1

Į virintą atvėsintą vandenį supilame citrinų sultis, suberiame cukrų. Išmaišome ir ragaujame. Sirupas turi būti saldžiarūgštis.

Karamelinis kremas

1

Kambario temperatūros sviestą ir karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną dedame į mikrobangų krosnelę ir pašildome 30 sekundžių.

2

Plakikliu išplakame iki vientisos masės, kad ji taptų kreminės konsistencijos. Sudedame riešutus ir išmaišome šaukštu

Šokolado sluoksnis

1

Pienišką šokoladą ištirpiname garų vonelėje ir supilame aliejų. Išmaišome.

Konstruojame tortą

1

Pirmą biskvito lakštą sulaistome sirupu, pilame šokolado ir užtepame pusę grietinėlės kremo.

2

Ant viršaus uždedame antrą biskvito lakštą, laistome sirupu, pilame šokolado ir užtepame visą karamelinį kremą su riešutais.

3

Dedame trečią lakštą ir atliekame tą patį, ką ir su pirmuoju sluoksniu. Ketvirtą biskvito lakštą uždedame ant viršaus. Paliekame tortą pastovėti (geriausiai palikti per naktį šaldytuve), paskui galima jį puošti.

Reklama
41011

Sviestinis kremas puošimui

1

Sviestą plakame tol, kol jis pasidarys labai purus ir baltas, tada lėtai supilame kondensuotą pieną ir dar paplakame kelias minutes, kol viskas susijungs į vientisą glotnią masę.

Šokolado liejiniai

1

Šokoladą ištirpiname virš garų vonelės, įpilame aliejaus ir išmaišome. Paliekame šiek tiek pravėsti.

Torto dekoravimas

1

Atšaldytą tortą aptepame sviestiniu kremu. Jeigu iš pirmo karto nepavyko kremo gražiai užtepti, galima išlyginti mentele ir dėti į šaldytuvą, palaukti, kol kremas sustings, o ištraukus vėl aptepti kremu. Tortą paskutinį kartą aptepę kremu dedame į šaldytuvą ir vėl laukiame, kol kremas sustings.

2

Kremui sustingus galime tortą aplieti šokoladu (tortas būtinai turi būti atšaldytas). Dekoruojame sausainiais, riešutais, tirpintu šokoladu.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Karamelinio kremo pertepimui man gavosi per didelis kiekis, lygiai taip pat išmeciau trečdalį grietinėlės, nes taip storai nepritepsi minkšto kremo. Biskvitą kepiau 22cm formoj.

  2. Sveiki, jei viską padarysiu penktadieni isskyrus papuosimus ir sviestini krema, iki sekmadienio nieko neatsitiks tortui?

  3. Tobulas receptas 😉 šeimyna sakė,kad pats tikriausias ir skaniausias tortas iš visų kiek esu dariusi 🙂 dariau 24cm formoj, tai nebuvo kremų per daug,pats tas .

  4. Tobulas tortas! Turbūt skaniausias, kokį esu valgiusi, ne tik pati iškepusi 🙂 tik cukraus į biskvitą pusę normos dėjau

  5. Net ir man, užkietėjusiai smaližei, buvo per saldu… Kitąkart kepdama į biskvitą dėčiau tik 100g cukraus.

  6. Tortas puikus! Sūnaus gimtadienyje jis buvo puikiai įvertintas – neliko nei trupinėlio..!

  7. Biskvitas iškilo tik 2,8cm, kepu dar vieną nes į 4 niekaip nepavyks jo padalinti. gal galėtumėte patarti ką daryti kita kartą kad iškiltų taip kaip reikia? 🙂

  8. Riebus, sunkus, toks „tikras naminis”. Nerekomenduoju. Aišku, skonio reikalas. Pats receptas gana tikslus, viskas pavyksta. Biskvitas taip pat purus. Tik čia neaprašyta kaip gaminti sviestinį kremą: kambario temperatūros sviestas išplakamas, apie 5 min plakikliu, kol jo padaugėja, po to įmaišomas kondensuotas pienas.

  9. Tortas puikus, tik gyvenu ne Lietuvoje, tai kondensuoto pieno nepavyko gaut, teko eksperimentuot, tai pakeičiau į riešutų sviestą. Gavos suuper, visi pakartot prašė, tai manau, kad čia betkuriai gaspadinei geras įvertinimas. 😀

  10. Sveiki Beata! Kas yra karamelizuotas sutirstintas pienas? Ar tai rududu? Ar galiu ji pasigaminti pati(verdant kondensuota piena)?

  11. Labas vakaras, pirmiausia dėkoju už puikius receptus. 🙂 Tortą kepu pirmą kartą, tad kiekvienas pastebėjimas man aukso vertės 🙂 Kepant neiškilo biskvitas, ar galėjo tam įtakos turėti tai, kad dėjau perpus mažiau cukraus?

  12. Sveiki, oi labai skanus ir tobulas tortas gavosi!!! Kepiau y 29cm skersmens blekute, tik biskvito produktus dėjau puse porcijos daugiau, tad tobulas gavosi biskvitas, ir supjausčius y 4 dalis( na vyras pasėjo su per pjovimas) labai visiems patiko!!! Tikrai rekomenduoju pabandyti… Aciu už si puiku receptą.

  13. Sveiki, kaži kodėl biskvitas pradžioj taip gražiai iškilo, o likus kepti pusvalandžiui vidurys sukrito… 🙁 dariau viską tip top kaip parašyta… net susinervinau nes kepiau savo gimtadieniui 🙁

  14. Nu labai skanus tortas. Tik sviestinis kremas biški nesigavo nes šalta sviestą dėjau tai kita kart siltą dėsiu

  15. Man irgi išsiliejo karamelinis kremas… net kai tortas šaldytuve dvi dienas pastovėjo, vis tiek skystas tas kremas buvo. Nesuprantu, kas negerai buvo. Kondensuotą pieną viriau pati, imant iš skardinės buvo labai standus, galima pjaustyt. Bemaišant sviestą su tuo karamelizuotu pienu pradėjo skysti ir niekaip nesutirštėjo. Keturis kartus esu bandžiusi. Tik vieną kartą kremas gavosi geras. Niekaip neatseku, kame šaknya. Help! 🙂

  16. Receptas tikiu ,kad geras bet man nepatinka, kad pertepimui naudojamas sviestas. Aš kedama pakeisiu kuo nors kitu.

  17. Wau pasaka snikeriukas gavosi , o biskvitas koks grazus iskepe, galvojau neis perpjauti I 4 Dalis bet pavyko viskas kuo puikiausiai, seimyna valge taip skaniai sake begalo skanus …aciu uz recepta ❤️❤️

  18. Na, Beata, pirma neisejo kibinai pagal Jusu recepta, po to lazanija, o db- ir tortas skirtas mamos asm sventei… Is tokio kiekio gaunasi (22-24 skarda) 3,5cm biskvitas. Viskas pagal recepta. Nei gramo nesuklysta. „Aciu”

  19. Iš biskvito tikrai neįmanoma buvo padaryti 4 lakštų (man pakilo tiek, kad max 2 išeina). Tai teko antrą biskvitą kepti, na ir tada jau turėjau 4 biskvitus 🙂 Pasinaudojus patarimais atsiliepimuose, į biskvitą dėjau dvigubai mažiau cukraus ir tikrai neprašoviau. Kepiau šį tortą jau 2 kartus ir nei karto biskvitas nepakilo tiek, kad būtų įmanoma padalinti į 4 dalis įdomu kodėl

  20. Sveiki, gal galite patikslinti. Į biskvitą dedamas rududu ar paprastas kondensuotas saldintas pienas
    Ačiū

    • nelabai galiu atsakyti jums tiksliai teoriškai galima bet mascarponė dar riebesnė nei grietinėlė tai jau labai turtingas tortas gausis

Rašyti komentarą