Toks purus ir lengvas tortas su malonia rabarbarų rūgštele. Šiek tiek romantiškas, kaip žiedais apsipylęs pavasaris. Labai tiks gimtadienio iškylai žydinčiame sode.
Tortas su rabarbarais ir varškės kremu
Biskvitams:
Kremui:
Rabarbarų įdarui:
Gaminimas
Rabarbarus galime pasiruošite jau iš vakaro. Nuo stiebų nulupame išorinį sluoksnį (jį bus galima panaudoti puošybai), o kotelius juos supjaustome smulkiais griežinėliais. Užpilame cukrumi ir paliekame šaldytuve kelioms valandoms ar per naktį, kad išsiskirtų sultys.
Rabarbarus verdame puode storesniu dugnu, nustatę vidutinę kaitrą, vis pamaišydami, kol gerokai sutirštės – apie 10–20 min. Paliekame atvėsti.
Įkaitiname orkaitę iki 180C. Pasiruošiame dvi vienodo dydžio atsegamas torto formas – šonus patepame sviestu, o dugną išklojame kepimo popieriumi. (Mes kepėme 15 cm skersmens formose, tad tortas išėjo aukštas, o biskvito sluoksniai storesni. Galite rinktis platesnes formas, bet nuo to priklausys ir kepimo laikas.)
Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais.
Kiaušinius, trynį, vanilinį cukrų ir cukrų išplakame, kol masė pašviesės ir taps tirštesnė – apie 5 min.
Iš lėto plakdami į kiaušinių masę beriame sausus produktus – po trečdalį miltų mišinio.
Įmaišome grietinėlę, bet nebeplakame – tik maišome, kol tolygiai pasiskirstys. Gautą tešlą tolygiai padalijame į dvi skardas. Kepame 35–40 min., kol biskvitai taps auksinės spalvos, o patikrinus dantų krapštuku, jį ištrauksime švarų. Iškepusius vėsiname skardose, o po 10 min. išimame ir paliekame visiškai atvėsti ant grotelių. Tik visiškai atvėsintus biskvitus horizontaliai perpjauname peiliu. Turėsime keturis sluoksnius.
Į varškę įpilame apie 50 ml grietinėlės, įberiame vanilinio cukraus ir triname rankiniu maisto smulkintuvu, kol masė taps švelni. Likusią grietinėlę išplakame su milteliniu cukrumi ir atsargiai įmaišome į varškę. Sukrečiame į konditerinį maišelį ir atvėsiname šaldytuve.
Konstruojame. SVARBU: Sudedamosios biskvito dalys turi būti kambario temperatūros. Prieš konstruojant tortą, rabarbarų įdaras turėtų būti visiškai atvėsęs, kad neišlydytų varškės kremo. Konditeriniu švirkštu išspaudžiame kremo kauburėlius aplink biskvito kraštą. Į vidurį krečiame trečdalį rabarbarų įdaro. Taip kartojame su visais sluoksniais, o viršutinį papuošiame varškės kremu.
Jei norite, galite pakaitinti kelis šaukštus klevų ar agavų sirupo ir jame pamirkyti rabarbarų juosteles, kurias nuskutote nuo stiebų išorės. Tuomet dar šiltas jas reikės apvynioti aplink medinio šaukšto kotą ir palikti sustingti šaldytuve. Taip pagaminsite rabarbarų cukatų.