Šįkart mano laidos „Virtuvės iššūkio” herojai – linksma totorių šeima iš Grigiškių. Šiandien jie iš mano atsiųstu produktų pagamins jų šeimos labai mėgstamus pyragėlius su mėsa „peremeč”.
Totoriški pyragėliai „Peremeč”
Reikės:
Įdaras
Gaminimas
Gaminame mėsos įdarą. Maltą mėsą sumaišome su kapotais svogūnais, druska, juodaisiais pipirais. Įmušame kiaušinį ir rankomis viską gerai suminkome.
Ruošiame tešlą. Į kefyrą suberiame maistinę sodą, išmaišome ir paliekame kelias minutes sureaguoti. Tada mušame kiaušinį, beriame druską ir cukrų ir gerai išplakame. Po truputį beriame miltus ir pradžioje maišome šluotele, o paskui minkome rankomis, kol tešla susijinugs į vientisą kamuoliuką.
Tešlą supjaustome ir susukame į golfo kamuoliuko dydžio gumulėlius. Pabarstę miltais iškočiojame blynelius. Kuo ploniau iškočiosime, tuo traškesni pyragėliai iškeps. Į blynelio vidurį dedame 1-2 šaukštus mėsos įdaro, jį tolygiai paskirstome, palikdami 1 cm kraštelį neuždengtą. Tą tešlos kraštelį užsukame pirštais taip, kad pyragėlio įdaras matytųsi – neuždarome aklinai.
Keptuvėje įkaitiname aliejaus tiek, kad dugnas būtų apsemtas apie 1 cm sluoksniu. DĖMESIO, pirmiausia pyragėlius kepame skylute žemyn ir apverčiame tik vieną kartą (mėsai kepant išsiskirs gardus sultinys, kurio nenorime prarasti). Įkaitintame aliejuje pyragėlius kepame apie 2-3 minutes kiekvieną pusės.
Sveiki, kiek pyragėlių iš šio kiekio gaunasi? Ačiū už receptą!
Pamenu močiutė tokius kepdavo, tik pas mus vadindavo beliašais
Sveiki,
Atrodo skaniai. O ar tiktų šiems pyragėliams koks nors įdaras be mėsos? kažkaip atšilus nebesinori tos mėsos visai 😀 Pvz., gal su kokia varške ir uogomis tiktų?
Ačiū už superinį receptą! Šeštadienį jau gaminau ir vėl gaminsiuLabai paprasta ir skanuĮdaras buvo su bebrienos faršu Super skanu!
Beliašai gaminami iš mielinės tešlos.
Man išėjo 12 pyragelių, didokų tokių. Labai patogu padalinti tešlą ir mėsos masę į 12 vienodų dalių. Ir kepti keptuveje – kaip po tris telpa. Išėjo labai skanūs, patiko ir man, ir vyrui, ir dukrelėms:) Labai dėkoju už receptą 🙂
Ačiū iš Grigiškių Labai gardūs pyragėliai ❤️ Kiekvieną kartą vis kitokie, nes gaminu su įvairiais įdarais. Į faršą dedu žalumynų. Kalendros, petražolių, svogūnų laiškų.
Tešla tai nekokia, vis lipo prie rankų. Neatitiko normos.