Spausdinti

Trapus plokštainis su vasaros uogiene ir riešutais

0
komentarai
10
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Trapiai tešlai:

150 g minkšto sviesto
50 g cukraus
2 kiaušinių trynių
200 g miltų

Viršui:

3 šaukštų mėgstamos uogienės
3 kiaušinių baltymų
2 šaukštų cukraus
pusės citrinos sulčių
2 šaukštų migdolų skiedrelių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Sviestą labai gerai ištriname su cukrumi.

2

Supilame trynius ir persijotus miltus. Gerai išmaišome tešlą, tačiau stengiamės nepermaišyti. Turi išeiti vientisa masė.

3

Tešlą plonai iškočiojame ir dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Pašauname į 190 laipsnių orkaitę kepti 10 minučių.

Reklama
41011
4

Kol tešla kepa, baltymus išplakame su cukrumi, supilame citrinos sultis ir atsargiai išmaišome.

5

Ištraukiame pradėjusią kepti tešlą, ją patepame uogiene, užpilame kiaušinių baltymus ir pabarstome migdolais.

6

Šauname atgal į orkaitę, sumažiname kaitrą iki 180 laipsnių ir kepame dar maždaug 20 minučių.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Atrodo labai skaniai, bet kadangi laidos nemačiau, tai nelabai suprantu – kepamas 1 sluoksnis, o lėkštėje kažkaip atrodo daugiau sluoksnių ?

  2. Kepsiu šiandien. Mėginsiu su slyvų ir obuolių makaloše. Manau bus gardumėlis ir su stikline naminio pienuko. Ui ui, seilė bėga…

  3. Man gavosi visai kitoks nei nuotraukoj. Čia net nesimato baltymų masės, o ant mano pyrago jos visai nemažai 🙂 O ir pagrindas ne toks trapus, kaip turėtų būti. Gal dėl to, jog mano kepimo forma mažesnė. Būtų įdomu žinoti, kiek plonai iškočioti reiktų tešlą. Skonio tikėjausi ypatingesnio 🙂 Gal nuo uogienės priklauso, o ir ta baltymų masė man nelabai, visai nemorenginė…

Rašyti komentarą