Trapus plokštainis su vasaros uogiene ir riešutais
Trapiai tešlai:
Viršui:
Gaminimas
Sviestą labai gerai ištriname su cukrumi.
Supilame trynius ir persijotus miltus. Gerai išmaišome tešlą, tačiau stengiamės nepermaišyti. Turi išeiti vientisa masė.
Tešlą plonai iškočiojame ir dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Pašauname į 190 laipsnių orkaitę kepti 10 minučių.
Kol tešla kepa, baltymus išplakame su cukrumi, supilame citrinos sultis ir atsargiai išmaišome.
Ištraukiame pradėjusią kepti tešlą, ją patepame uogiene, užpilame kiaušinių baltymus ir pabarstome migdolais.
Šauname atgal į orkaitę, sumažiname kaitrą iki 180 laipsnių ir kepame dar maždaug 20 minučių.
kepiau, nerealus, tirpo burnoje 🙂 tik dejau ne uogiene, o saldytas ivairias uogas.
Atrodo labai skaniai, bet kadangi laidos nemačiau, tai nelabai suprantu – kepamas 1 sluoksnis, o lėkštėje kažkaip atrodo daugiau sluoksnių ?
Kepsiu šiandien. Mėginsiu su slyvų ir obuolių makaloše. Manau bus gardumėlis ir su stikline naminio pienuko. Ui ui, seilė bėga…
Man atrodo cia supjaustyta ir susluoksniuota vienas ant kito gabaleliai.:)
Kepiau, gavosi puikiai, labai skanu:)
paprastas, nuostabaus skonio plokštainis
Man gavosi visai kitoks nei nuotraukoj. Čia net nesimato baltymų masės, o ant mano pyrago jos visai nemažai 🙂 O ir pagrindas ne toks trapus, kaip turėtų būti. Gal dėl to, jog mano kepimo forma mažesnė. Būtų įdomu žinoti, kiek plonai iškočioti reiktų tešlą. Skonio tikėjausi ypatingesnio 🙂 Gal nuo uogienės priklauso, o ir ta baltymų masė man nelabai, visai nemorenginė…
kepiau su avietem, dabar bandysiu su moliugu ir apelsinu dzemu. laaabai skanu:)
Puikiai gavosi pagaminti. Nuostabaus skonio!
Puikus pyragas ,ypač su trintais juodaisiais serbentais.Kepiau jau keletą kartų:)