Kai trūksta idėjų vakarėliui ar netikėtiems svečiams, tereikia kitaip supjaustyti duoną, ją apkepti ir patiekti su šiltu, išsilydžiusiu sūriu. O jei dar rasite uogienės ar čatnio, puikus užkandis paruoštas bus per kelias minutes.
Traškios duonos lazdelės su keptu brie sūriu
Reikės:
Gaminimas
Beatos virtuvės juodą duoną su sėklomis supjaustome juostelėmis, lazdelėmis ar ilgesniais kvaratėliais, kaip patinka. Išdėliojame į kepimo skardą, pašlakstome aliejumi ir kepame 180-190C orkaitėje apie 15 minučių, kol apskrus.
Toje pačioje skardoje, jei telpa, galite įdėti ir brie sūrį keptį – jo viršų įpjauname peiliu, uždedame čiobrelio, citrininio čiobrelio ar rozmarino šakelę ant viršaus ir taip pat komandiruojame į orkaitę šilti, lydytis apie 20 minučių.
Susirandame spanguolių, bruknių ar apelsinų uogienę, sudedame į indelį ir kai iškeps sūris ir duona, suporuosime juos visus kartu ir bus tikrai jaukus, skanus, per pirštus varvantis užkandis.
Labai skanu, ačiū už receptą! Rekomenduoju.