Traškios vištienos juostelės su kapotomis salotomis
Salotoms:
Padažui:
Gaminimas
Kepame vištieną:
Dubenyje sumaišome kefyrą su druska, juodaisiais pipirais, paprikų milteliais ir Dižono garstyčiomis. Į tą dubenį sudedame vištienos filė juosteles, jas pamasažuojame ir paliekame marinuotis porą valandų arba bent kelias minutes, jei skubame.
Kočėlu, rankomis arba elektriniu trintuvu susmulkiname kukuruzų dribsnius. Gautus trupinius suberiame į gilesnę lėkštę.
Iš kefyro traukiame po vieną vištienos filė juostelę ir dedame į trupinius, rankomis ją apspausdami, kad pasidengtų tolygiu kukurūzų dribsnių sluoksniu. Apvoliotus gabaliukus dėliojame ant kepimo popieriu ištiestos skardos, viršų patepame aliejumi ir kepame 170 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.
Gaminame salotas:
Gaminame kapotas salotas. Supjaustome salotų gūžę, avokadą, pomidorus ir agurkus, viską sudedame į dubenį ar lėkštę, kurioje serviruosime. Ten pat suberiame ir konservuotus kukurūzus. Atskirame dubenėjye gaminame padažą: sumaišome visus padažo ingredientus, pagardiname kapotomis prieskoninėmis žolelėmis.
Jau du kartus gaminau, tobulai skanu!!
Aciu,Beata.Si vakara gaminsiu.Jus nuostabi.