Šios traškios vištų blauzdelės man primena tokias, kokias ragavau viename amerikietiškame restorane. Garnyrui ruošiau batatus bei kopūstų salotas. Tokie pietūs patiks ir vaikams, ir suaugusiems.
Traškios vištų blauzdelės
Blauzdelėms
Batatams
Kopūstų salotoms
Gaminimas
Blauzdelės
Blauzdeles apipilame kefyru ir sudedame prieskonius (druska, karis, paprika, pipirai, džiovinti česnakai). Viską gerai išmaišome, tam kad kefyras ir prieskoniai tolygiai pasiskirstytų ant visų blauzdelių. Paliekame marinuotis parai ar bent 12h. Na, o jei visai neturime laiko, bent jau valandai
Į kepimo skardą beriame kvietinius miltus bei krakmolą. Dedame šiek tiek druskos, pipirų bei paprikos miltelių. Viską gerai išmaišome.
Puode įkaitiname aliejų. Jau pasimarinavusią vištieną apvoliojame miltų mišinyje ir verdame aliejuje apie 10 min. Apkeptą vištieną sudedame į kepimo skardą ir dar kelias minutes pakepame 180-190°C įkaitintoje orkaitėje.
Batatai
Batatus (saldžiąsias bulves) supjaustome skiltelėmis (odelės lupti nereikia, ji ir skani, ir sveika, ir padeda išlaikyti iškepusių skiltelių formą).
Batatus sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, pabarstome druska, pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40min.
Kopūstų salotos
Kopūstą plonai supjaustome, užberiame šiek tiek druskos, įpilame citrinos sulčių ir šiek tiek pamaišome.
Saliero gumbą bei morkas sutarkuojame ir sudedame į tą patį dubenį kaip ir kopūstus.
Dedame majonezo, tišrto graikiško jogurto, kmynų, kaparėlių, truputį pipirų, druskos ir viską sumaišome.