Tai iš Pietų Amerikos kilęs pyragas, laistomas trijų rūšių pienu: saldintu ir nesaldintu sutirštintu pienu bei iš grietinėlės suplakta „karūna“. Iš pažiūros paprastas pyragas ar keksas tampa nuostabiai purus, drėgnas ir labai malonus gomuriui.
„Tres Leches“, arba trijų pieno rūšių pyragas
Reikės:
Pyragui palaistyti:
Pyragui pabaigti:
Gaminimas
Didelę aukštą kekso formą patepame sviestu. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C.
Sviestą išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol masė pabals, o jos tūris padidės.
Po vieną mušame kiaušinius ir vis plakame.
Miltus persijojame su kepimo milteliais ir druska.
Maišydami per kelis kartus miltus suberiame į sviesto ir kiaušinių masę.
Supilame nesaldintą sutirštintą pieną, išmaišome.
Masę supilame į pasiruoštą kepimo formą ir kepame apie 45 minutes arba patikriname mediniu pagaliuku – ištrauktas iš pyrago jis turi būti sausas. Ištraukiame iš orkaitės, apie 10 minučių paliekame ataušti ir perkeliame ant grotelių, kad greičiau atvėstų.
Formą išplauname ir nusausiname. Nesaldintą ir saldintą sutirštintą pieną bei grietinėlę gerai sumaišome.
Uždedame formą ant pyrago ir apverčiame, kad jis liktų formoje. Subadome jį ilgu mediniu iešmeliu ir sulaistome pasiruoštu mišiniu. Laistome lėtai, leidžiame pienui įsigerti, tai gali užtrukti kelias minutes.
Supylę visą pieną paliekame pyragą pastovėti 30 minučių, kad pienas visiškai įsigertų ir sudrėkintų pyragą. Tada atsargiai išverčiame pyragą ant serviravimo lėkštės.
Grietinėlę su miltiniu ir vaniliniu cukrumi išplakame iki standžios konsistencijos. Aptepame pyrago viršų arba ir šonus – kaip labiau norisi. Puošiame cinamonu, džiovintomis spanguolėmis ar liofilizuotomis uogomis. Prieš patiekiant geriausia palaikyti šaldytuve kelias valandas ar pernakt.
Jei nerandate (self raising) miltų, prireiks 4 kupinų šaukštelių kepimo miltelių.
Tres leches turi but very moist ir prisunkes nuo pieno. Sitas atrodo per sausas, kad vadintusi tres leches.