Laukiau draugų būrelio svečiuose, paruošiau dvi sriubas: viena vintažinę – raugintų kopūstų, kitą – moliūgų. Tą dieną mane pasiekę mano krikšto mamos tetos Narcizos sudžiovinti obuoliukai, galima sakyt, patys į sriubą įšoko. Ir tikrai tikrai – gelmė ir gėris, nes juk džiovintas obuolys yra koncentruotas obuolys. Prieskonius rinkausi taip pat lietuviškus – kmynus.
Trinta moliūgų sriuba su džiovintais obuoliais ir kmynais
Reikės:
Gaminimas
Smulkiai supjaustome porą, česnako skilteles ir verčiame juos į puodą kartu su sviestu ir aliejumi. Švelniai pakepiname, bet nesudeginame.
Moliūgą nulupame ir supjaustome kubeliais, beriam prie porų.
Suberiame kmynus, leidžiame viskam puode sušilti ir užpilame sultiniu arba vandeniu (tik tiek, kad apsemtų daržoves).
Į puodą siunčiame ir džiovintus obuoliukus. Tegul viskas paverda apie 15 minučių (daugiausiai – 20), išjungiame ugnį ir sutriname sriubą maisto smulkintuvu.
Ragaujame ir sūdome, beriame pipirų, pilame citrinų rūgšties.
Nepavyko 🙁 gal kad moliūgas buvo šaldytas 🙁
nuostabiai skani sriuba! man net skanesne nei iprasta moliugiene. dekui uz puiku recepta
Nuostabaus skonio sriuba! Vis neapsisprendziu, ar tik ne skanesne, nei kepintu moliugu sriuba
O iš paprasto moliūgo irgi skaniai gaunasi? 🙂