Vieną žvarbią žiemos dieną į „Beatos virtuvę“ atskriejo laiškas. Rašė mums du dzūkai – Šarūnas ir Darius, kurie, pasirodo, ne tik nuolat žiūri šią laidą, bet ir patys yra puikūs kulinarai ir profesionalūs virtuvės šefai, susipažinę darbe ir tapę bičiuliais, arba kitaip – „Virtuvės broliais“. Jų troškintais jaučio žandais įdarytos paprikos tikrai ypatingos.
Šarūnas ir Darius įdarė ne mums įprastas dideles, bet mažąsias paprikas. Ir ne malta mėsa, o troškintais jaučio žandais! Šalia jie paruošė jogurtinį padažą su šviežiomis mėtomis ir kuminu.
Tai gali būti ir vakarienė, ir draugų kompanijos užkandis, kurį imi pirštais ir valgai užsikraudamas padažo.
Troškintais jaučio žandais įdarytos paprikos
Įdarytoms paprikėlėms:
Padažas:
Gaminimas
Nuo žandų nupjaustome plėveles. Puode įkaitiname aliejų ir apkepame juos iš abiejų pusių. Kai abi pusės gerai apskrunda, įpilame vandens, kad apsemtų, įdėdame česnako skilteles, beriame druskos ir pipirų.
Uždengiame dangtį, sumažiname kaitrą ir ant labai mažos ugnies arba 130-140℃ laipsnių orkaitėje, troškinsime apie 3,5–4 val.
Paprikyčių viršūnes nupjauname, išskobiame sėklytes ir sustatome į kepimo indą.
Jaučio žandus suplėšome, sumaišome su tahiniu. Mėsa prikemšame paprikas.
Į tarpus tarp paprikų dedame sviesto gabaliukus ir užtarkuojame rūkyto sūrio.
Įdedame į 200 ℃ orkaitę, kepame 5 minutes. Tuomet uždedame dar sūrio ir pakepame apie 10–15 minučių.
Gaminame padažą:
Sumaišome natūralų jogurtą, sutrintą česnaką, kuminą ir kapotas mėtas. Patiekiame prie keptų paprikų ir, jei norime, pabarstome saulėgrąžų daigais.
Broliai viską kepė lauke, griliuje, tačiau tą patį galima padaryti ir orkaitėje, o mėsą troškinti gilioje keptuvėje su dangčiu ar puode ant viryklės.