Trupininis migdolinis slyvų pyragas yra visiška prancūziška klasika! Trapi sviestinė tešla su migdolų kremo sluoksniu, o ant viršaus galima dėti kriaušes, slyvas ar obuolius. Aš dėjau DAUG slyvų, iškepė purus, saldus, truputį kaip pudingas, bet su sausainių gabaliukais. Fantastiškai skanus.
Trupininis slyvų pyragas
Reikės:
Gaminimas
Gaminame trupinius pagrindui. Sumaišome kvietinius ir avižinius miltus, kepimo miltelius, druską, du šaukštus cukraus, cinamoną ir minkštą sviestą. Pirštais sumaigome į trupinius, vieną saujelę atidedame į šalį. Į likusius trupinius dedame šaukštą grietinės ir išmaišome.
Gauta tešla išklojame atsegamos 24 cm skersmens kepimo formos dugną, prieš tai ją ištiesę kepimo popieriumi. Kol ruošiame migdolinę dalį, formą dedame į 170–180 laipsnių orkaitę dešimčiai minučių.
Gaminame migdolų kremą. Kavamale ar elektriniu smulkintuvu sumalame migdolus iki rupių miltų. Kitame dubenyje iki putų suplakame kiaušinius su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Į kiaušinių masę beriame miltus ir maltus migdolus, išmaišome.
Ant iškepusio pyrago pagrindo dedame pusę kiekio supjaustytų slyvų ir užpilame pusę migdolų kremo. Tą patį pakartojame darkart. Galiausiai viršų barstome likusia saujele trupinių.
Kepame 170–180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių, bet, priklausomai nuo kepimo formos pločio, tai gali užtrukti ir ilgiau.
Laba diena.
Norėčiau pasiteirauti ar tinka vietoje maltų migdolų migdolų miltai? 🙂
Ačiū!
Išbandžiau. Patiko. Ačiū 🙂
Sveika Beata, ar pavyktų jeigu avižinius miltus pakeisčiau speltos? Ačiū
Slyvas pakeičiau obuoliais. Nuostabus pyragas iškepė. Šeimyna įvertino puikiai!
Nerealus pyragas! Favoritų sąraše! Puikus!
Puikus pyragas, vel ruduo, vel kepam
Į kiaušinių masę pilame miltus
Čia koks kiekis? Ir kokių miltų?