Trupiniuočiui tinka visi vaisiai ir uogos. Nuo slyvų, obuolių ir iki rabarbarų. Kai soduose dabar karaliauja slyvos ir dar yra rudeninių aviečių, siūlau paprastą ir greitą deserto variantą prie savaitgalio pietų.
Trupiniuotis su slyvomis ir kitokiomis uogomis
Reikės:
Gaminimas
Į dubenį sutarkuojame šaltą sviestą, suberiame cukrų, druską, miltus ir cinamoną. Viską sutriname pirštais iki smulkių kruopelyčių. Suberiame avižinius dribsnius ir migdolų drožles, išmaišome. Trupinius apie pusvalandį palaikome šaldytuve.
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Patepame formą sviestu, pabarstome žiupsniu cukraus ir migdolų drožlėmis. Supjaustome slyvas, išimame kauliukus. Sudedame slyvas į formą, užberiame uogų, o ant viršaus – trupinius. Kepame apie 15 minučių, kol viršus gražiai apskrus.
Trupinių galima pasigaminti daugiau, juos užšaldyti ir panaudoti bet kada, kai norisi greitai pagaminamo deserto.