Truputį rytietiškos morkų salotos
Reikės:
Gaminimas
Abrikosus perplaukite ir palikite vandenyje, kad truputį suminkštėtų. Migdolų skiedreles paskrudinkite keptuvėje, kol gražiai pageltonuos. Atidėkite.
Keptuvėje paskrudinkite kumino sėklas, kol paskleis aromatą. Tada sutrinkite sėklas grūstuve. Giliame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, medų ir kumino miltelius. Įberkite druskos ir uoginės paprikos ir viską gerai išplakite. Jei norite aštriau, berkite daugiau uoginės paprikos. Atidėkite.
Morkas smulkiai sutarkuokite, nuo avinžirnių nupilkite skystį ir suberkite į salotų dubenį. Mėtas ir kalendras smulkiai supjaustykite. Tada suberkite pjaustytus žalumynus prie morkų bei avinžirnių. Nusausinkite abrikosus ir supjaustykite mažais gabalėliais. Galiausiai suberkite migdolų skiedreles. Užpilkite padažo ir gerai išmaišykite. Patiekite tuoj pat arba dėkite į šaldytuvą (tik tada neberkite migdolų skiedrelių).
„Nuo avinžirnių nupilkite skystį”. Nera parasyta, ka anksciau su jais daryt – virti, mirkyti? Kiek laiko? 🙂
Na parašyta nupilti ir berti į dubenį, juk akivaizdu, kad kalbama apie konservuotus.
reikia: 1 skardinės (400 g) avinžirnių 🙂 juos tiesiog reikia nusipirkti 😀
Super salotos! Kuminas labai gera skoni isgauna
.. Aciu tau Beta uz nuostabius receptus!
Labai skanu ir labai socios. Puikiai tinka net pusryciams! 🙂
Nuostabios salotos, labai patiko visai šeimai! Ačiū 🙂
Labai skanios salotos 🙂 Aciu uz ideja!!
Noriu pasiteirauti, tie avinžirniai skardinėje, jie yra lygiai tokie patys, kaip namie virti ar kitokia jų tekstūra?
O koks padažas?