Spausdinti

Užkandžių gausybė, trys skirtingi skoniai kilmės iš skirtingų kampelių, šalia daržovių ir duonos, džiūvėsėlių – ir jūsų draugai pamaitinti. Iš tiesų, tai čia pamėginau, kad vienas dalykas būtų gaivus ir aštrus – tai avokado ir čili pagardas – ala gvakamolė, kitas, kad būtų sotus ir turtingas – tai baltųjų pupelių ir tuno paštetas su keptom paprikom, o trečiasis – kitoks, nes gerai ant atviros ugnies padegintas baklažanas įgauna ypatingo rūkyto skonio.

Aš savo vietinėje rytietiškų dalykų parduotuvėje visada perku jų humusa, baba ganuš, ir didžiausius pundus kalendros. Aišku, kartais ir pati pasigaminu, kai laukiu ypatingų svečių. Svarbiausia yra apsvilinti baklažanui šonus, o paskui jau tik iškepti ir sumaišyti su papildomais dalykais tereikia.

 

Trys draugai: baklažano, tuno ir pupelių bei avokado pagardai

0
komentarai
9
Porcijos
8 asm.

Gvakamolei:

1 avokado
1 čili pipiro
1 žaliosios citrinos sultčių ir gali dar prireikti citrinos sulčių
1 pomidoro
Druskos
Šviežios kalendros

Baba ganuš padažui:

1 baklažano (arba galima daryti iš karto daugiau)
2 šaukštų granatų sirupo (toks rūgščiai salsvokas, būna specializuotose parduotuvėse, jei neturite - įpilkite citrinos sulčių)
150 ml jogurto (pageidautina turkiško arba graikiško, jis tirštesnis)

Tuno, pupelių ir paprikų paštetui:

1 skardinės alyvuogių aliejuje konservuoto tuno (tiks ir vandenyje konservuotas, bet papildomai įpilkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus)
1 skardinės virtų konservuotų baltų pupelių
2-3 keptų marinuotos paprikos
Citrinos sulčių
0,5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Ruošiame gvakamolę

1

Avokadą supjaustyti smulkiais gabaliukais. Žinoma, jei norite, galite sutrinti, bet man šiuo atveju, kadangi jis bus su pomidorais ir čili, norisi rupesnio rezultato.

2

 Supjaustytą avokadą pašlakstyti žaliosios citrinos arba paprastos citrinos sultimis.

3

Čili pipirą supjaustyti smulkiai, taip pat smulkiai supjaustyti pomidorą ir viską sumaišyti su avokadu.

Reklama
41011
4

Pasūdyti, paragauti, ar netrūksta rūgštumo. Pabaigai – smulkiai supjaustyti kalendros lapeliai.

5

Tada nulupti odą, o minkštimą sutrinti ir sumaišyti su jogurtu , granatų sirupu (tahini pasta, jei turite) ir įberti druskos tiek, kiek jums atrodo, kad reikia.

Ruošiame Baba ganuš

1

Ant atviros viryklės ugnies iš visų pusių pasvilinti baklažano odą, bet tai daryti reikia atsargiai ir nenusideginti. (Galite ir nesvilinti jo, o tiesiog iškepti. Tada, tiesa, nebus to šiam reikalui būdingo rūkyto skonio.)

2

Apskrudintą baklažaną maždaug 30-40 min. – į karštą orkaitę 200 C kol suminkštės.

Ruošiame tuno, pupelių ir paprikų paštetą

1

Tuną, pupeles ir marinuotas paprika sudėkite į maisto kombainą, smulkintuvą ir sutrinkite iki košelės rupios, įberkite kumino, įspauskite citrinos sulčių.

Ingredientai
Patarimas

Visus šiuos pagardus valgykite su įvairia duona, džiūvėsėliais ir daržovių lazdelėmis.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Hmmm… vakar pasigaminau užtepą su keptom paprikom ir tunu, bet man labai trūko kažkokio cinkelio ir niekaip nesuprantu kokio…

  2. Hmmm… vakar pasigaminau užtepą su keptom paprikom ir tunu, bet man labai trūko kažkokio cinkelio ir niekaip nesuprantu kokio…

  3. Man igri šio bei to trūko šiam pagardui. Viską išsprendėm pridėję papildomai sviežių svogūnų ir majonezo..

  4. Miela Beata, kreipiuosi patarimo. Jūsų baklažanų gėris yra labai artimas vienam mano dievinamam iranietiškam pagardui, kurio esmė yra pasvilintas, parūkytas baklažanas. Atsikrausčiau į namus, kuriuose nėra atviros ugnies (keramikinė plytelė). Galvoju apsivilinti tą baklažaną virtuvės deglu (torch), kuris naudojamas creme brulee ir panašiems dalykams (tikiuosi supratot ką turiu omeny :)). Taigi, kaip atlikti šitą procedūrą? Kiek laiko odą svilinti, ilgai-trumpai, ar kišti apsvilintą baklažaną su odele, ar ją pirma nulupti, ir tada kišti į orkaitę tolimesniam paruošimui? Baklažaną visada kepiau ant keptuvės, bet jis prisigeria labai daug aliejaus, norėčiau paruošti jį orkaitėje. Gal geriau būtų kepimo maišelis, ir baklažaną tik aptepti aliejumi? Bijau kad jis sudžius orkaitėje :). Lauksiu Jūsų patarimų, iš anksto dėkoju!!

  5. Norėjau paklausti, kaip šie pagardai pasiduoda šaldymui? Ar atlaidinus skonis ir tekstūra ok?

Rašyti komentarą