Šis sumuštinis tikrai ypatingas. Kupinas skonio, sotumo, jaukaus švelnumo dėl majonezo bei išsilydžiusio sūrio ir traškaus pikantiškumo, teikiamo SPILVA marinuotų agurkėlių. Be jų tuno salotos (tai iš esmės ir yra šio sumuštinio pagrindas) būtų tiesiog neįsivaizduojamos – saikinga rūgštelė puikai prasibrauna pro visus kitus sodrius skonius ir meistriškai juos suvaldo. Rezultatas – neatsivalgomai geras ir pilnas tekstūrų sumuštinis, kuriam tiesiog neįmanoma atsispirti.
Tuno salotų sumuštinis su čederiu
Reikės:
Gaminimas
Smulkiais kubeliais supjaustome svogūną, suberiame į indelį ir užspaudžiame citrinos sulčių. Paliekame pasimarinuoti, kol pasiruošime visus kitus ingredientus.
Smulkiai supjaustome saliero stiebą ir SPILVA marinuotus agurkėlius, sukapojame petražoles. Viską suberiame į dubenį. Ten pat sudedame tuną, beriame druską, juoduosius pipirus, aitriųjų paprikų miltelius. Viską sumaišome su majonezu ir pamarinuotais svogūnais. Paragaujame, ar netrūksta prieskonių.
Duonos riekeles iš vienos pusės aptepame sviestu. Ant keturių riekelių sviestu neapteptos pusės dedame tuno salotų, ant viršaus užtarkuojame čederio, dedame po saujelę gražgarsčių ir traškučių. Užvožiame antra riekele taip, kad sviestuota pusė liktų išorėje.
Statome keptuvę ant kaitros ir kepame sumuštinius apie 5 minutes kiekvieną pusę, kol duona gražiai apskrus, o sūris viduje išsilydys. Prieš skanaudami, sumuštinius perpjauname pusiau ir patiekiame su keletu SPILVA marinuotų agurkėlių.
Labai skanu! Tik mes koregavomes recepta… Idejom alyvuogiu, jalapeno pipiru… Deja, suris irgi buvo ne tas, kuri rekomenduojam. Bet puikus sumustinis
Laaaabai skanu! Tik receptą šiek tiek pakeičiau – dėjau 1 valgomą šaukštą citrinos sulčių, šaukštelį garstyčių, nenaudojau salotų, salierų ir traškučių