Makaronų patiekalai yra tikri greitų vakarienių lyderiai, o gal net čempionai: jei namuose yra pakuotė makaronų, šeimai badas negresia. Karštomis vasaros dienomis, kai šilto maisto nesinori, su makaronais galite pasigaminti net salotas. Svarbiausi komponentai čia yra du – kokybiški, itališki, iš kietagrūdžių kviečių miltų pagaminti makaronai „La Molisana“ ir ypač tyras pirmojo spaudimo aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus „La Española“. Na o priedai priklauso nuo jūsų fantazijos ar šaldytuvo turinio.
Turtingos makaronų salotos
Salotoms:
Padažui:
Gaminimas
Makaronams „La Molisana“ virti imame kuo didesnį puodą, nes makaronai mėgsta plaukioti laisvai. Į verdantį vandenį dosniai beriame druskos – vanduo turi būti tikrai sūrus, kad išvirusiems makaronams nepritrūktų skonio. Suberiame „La Molisana“ makaronus (pasirinkome kaspinėlius), išmaišome ir verdame tiek, kiek nurodyta ant pakuotės. Makaronus salotoms galima pavirti ir viena kita minute ilgėliau (tik neperverdame!), nes atvėsę jie šiek tiek sukietėja. Išvirusius makaronus nukošiame, perliejame šaltu vandeniu ir paliekame nuvarvėti. Tada apšlakstome „La Española“ alyvuogių aliejumi ir paliekame atvėsti.
Kubeliais supjaustome dešrą, perpus perpjauname pomidoriukus ir suberiame į erdvų dubenį. Ten pat sudedame alyvuoges, artišokus, mocarelos rutuliukus.
Gaminame padažą: stiklainėlyje alyvuogių aliejų „La Española“ sumaišome su likusiais padažo produktais, uždengiame dangteliu ir gerai supurtome.
Į dubenį su daržovėmis suberiame atvėsusius makaronus, apliejame pasigamintu padažu ir gerai išmaišome. Gardiname šviežių bazilikų lapeliais.