Spausdinti

Mano spintelėje rasite įvairiausių miltų. Ir tikrai kukurūzų miltai labai pritapo mano virtuvėje. Jų dedu į blynus, varškėtukus, įvairius kasdienius patiekalus, kuriuos gaminu savo šeimai. Jie suteikia spalvos, tekstūros ir skonio. Įvairiau nei kvietiniai miltai.

Šie vafliai – tik iš kukurūzų miltų. Ir dar natūraliai saldūs, nes saldumas tik iš obuolių ir banano. O jei dar šalia pasigaminsite minkštų obuoliukų – puota, ne kitaip.

 

Vafliai su obuoliais – be cukraus ir glitimo

3
komentarai
1
Porcijos
4 asm.

Tešlai:

120 g kukurūzų miltų
3 obuolių
2 bananų
Citrinų sulčių arba 1 šaukšto obuolių acto
2 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
60 g sviesto
1 šaukštelio kepimo miltelių
Cinamono

Karamelizuotiems obuoliams:

sviesto
obuolių

Patiekti:

uogų
medaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Sutarkuojame tris obuoliukus. Du nedidelius bananus galime sumaigyti šakute, bet man patinka sutarkuoti kaip obuolius. Kad blynai nejuoduotų, ant tarkių užspaudžiame citrinų sulčių arba užpilame šaukštą obuolių acto.

2

Į tą patį dubenį su vaisių tarkiais įmušame du kiaušinius, beriame žiupsnį druskos ir su pilame 60 g lydyto sviesto. Išmaišome.

3

Kukurūzų miltus sumaišome su kupinu šaukšteliu kepimo miltelių, cinamonu.
Viską suberiame į obuolių, kiaušinių ir bananų masę ir išmaišome.

Reklama
41011
4

Kepame gerai įkaitintoje vaflinėjė.

5

Ruošiame karamelizuotų obuoliukų pagardą. Keptuvėje išlydome sviestą, beriame pjaustytus obuolius ir juos šiek tiek patroškiname, kol taps minkšti ir įgaus karamelinio skonio.

6

Ant vaflių krauname obuoliukų, uogų. Galime ant kiek pravėsusių pašlakstyti medaus. Šviežias medus – nuostabiausias sirupas.

Ingredientai
Patarimas

Iš tokios tešlos galima kepti ne tik vaflius, bet ir blynelius keptuvėje. Geriausia – su kokosų aliejumi.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą