Mano spintelėje rasite įvairiausių miltų. Ir tikrai kukurūzų miltai labai pritapo mano virtuvėje. Jų dedu į blynus, varškėtukus, įvairius kasdienius patiekalus, kuriuos gaminu savo šeimai. Jie suteikia spalvos, tekstūros ir skonio. Įvairiau nei kvietiniai miltai.
Šie vafliai – tik iš kukurūzų miltų. Ir dar natūraliai saldūs, nes saldumas tik iš obuolių ir banano. O jei dar šalia pasigaminsite minkštų obuoliukų – puota, ne kitaip.
Vafliai su obuoliais – be cukraus ir glitimo
Tešlai:
Karamelizuotiems obuoliams:
Patiekti:
Gaminimas
Sutarkuojame tris obuoliukus. Du nedidelius bananus galime sumaigyti šakute, bet man patinka sutarkuoti kaip obuolius. Kad blynai nejuoduotų, ant tarkių užspaudžiame citrinų sulčių arba užpilame šaukštą obuolių acto.
Į tą patį dubenį su vaisių tarkiais įmušame du kiaušinius, beriame žiupsnį druskos ir su pilame 60 g lydyto sviesto. Išmaišome.
Kukurūzų miltus sumaišome su kupinu šaukšteliu kepimo miltelių, cinamonu.
Viską suberiame į obuolių, kiaušinių ir bananų masę ir išmaišome.
Kepame gerai įkaitintoje vaflinėjė.
Ruošiame karamelizuotų obuoliukų pagardą. Keptuvėje išlydome sviestą, beriame pjaustytus obuolius ir juos šiek tiek patroškiname, kol taps minkšti ir įgaus karamelinio skonio.
Ant vaflių krauname obuoliukų, uogų. Galime ant kiek pravėsusių pašlakstyti medaus. Šviežias medus – nuostabiausias sirupas.
Iš tokios tešlos galima kepti ne tik vaflius, bet ir blynelius keptuvėje. Geriausia – su kokosų aliejumi.
Labai skanūs. Man net jokių užpilų ar įdaro nereikia. Viskas labai subalansuota