Nėra padėties be išeities, ir jei jūsų vaikas griežtai atsisako valgyti naminį maistą ir už rankos tempia į kiekvieną rytietiško maisto restoraną, tokį restoraną sudėkite jam į priešpiečių dėžutę. Kasdienę egzotiką paįvairinkite nuo seno pažįstamais ir dar protėvių ragautais produktais.
Soti ir maistinga sumuštinio alternatyva. Sušius sukti galite ir be tamsiojo norio lapo, o jei jums pavyks sukonstruoti veidukus – būsite įvertinti ne tik už skonį, bet ir už pateikimą. Lašišą galite keisti tunu ar krabų mėsa.
Vaikiški sušiai
Reikės:
Gaminimas
Išverdame ryžius, vadovaudamiesi nurodymais ant jų pakuotės. Supjaustome sūdytą lašišą išilginėmis juostelėmis.
Agurką nuskutame ir daržovių skustuku supjaustome plonomis juostelėmis. Avokadą perpjauname pusiau, išimame kaulą, išskobiame minkštimą ir pusę jo supjaustome juostelėmis. Šiame etape galima pridėti ir morkų, salotos lapelių.
Ant medžiaginio ar bambukinio padėkliuko dedame jūros dumblių lapą arba ištiesiame maistinę plėvelę, jei nenorime jo vartoti. Dedame kelis šaukštus atvėsusių ryžių ir paskirstome ant lapo, viename krašte palikdami neuždengtą juostelę. Lapo vidurinėje juostoje suklojame lašišos, avokado ir agurko juosteles.
Naudodamiesi padėkliuku viską susukame į rulonėlį (jei sušį gaminate be norio, tai maistinės plėvelės nevyniokite, nes vėliau jos neišimsite, pabandykite sukti tik ryžių ir priedų sluoksnį). Dalį dumblių lapo, kurį palikome laisvą, patepame vandeniu ir užklijuojame. Vandeniu patepame ir visą rulonėlį, tada padalijame jį į 8 dalis ir sudedame į pietų dėžutę.
Ryžius išsivirkite iš vakaro, o ryte greitai susuksite sušius (kitaip tariant, greitai „susisuksite“).