Spausdinti

Ar kada ragavote gero varškės sūrelio skonio pyragą? Šis kaip tik toks. Kotryna Starkienė, receptų knygos autorė, pasidalijo savo vaikystės varškės torto su šokoladu receptu laidoje. Ir perspėja, kad vienu ypu šio pyrago nepavyks suvalgyt. 

 

 

Vaikystės varškės tortas

1
komentarai
0
Porcijos
8 asm.
Gaminimo laikas
30 min.
Kepimo, virimo laikas
1 val.

Tortas

1 kg riebios varškės
10 kiaušinių
300 g cukraus
100 g sviesto
50 g šviežių džiūvesėlių
2 šaukštų krakmolo
žiupsnelio druskos
1 apelsino nutarkuotos žievelės ir sulčių
1 citrinos nutarkuotos žievelės ir pusės sulčių
100 g juodojo šokolado papuošimui

Apelsinų cukatos

3 apelsinų žievelių
300 g cukraus
300 ml vandens
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Varškę pertriname per sietelį.

2

Atskiriame trynius nuo baltymų. Į trynius supilame beveik visą cukrų (šiek tiek jo pasiliekame, kai plaksime baltymus) ir išsukame elektriniu plakikliu.

3

Minkštą sviestą supjaustome kubeliais ir plakant trynius, metame po vieną sviesto kubelį (pyragui suteiks purumo).

Reklama
41011
4

Supilame trynius į varškę, išmaišome ir nutarkuojame citrinos ir apelsino žieveles, supilame sultis. Suberiame džiūvesėlius (galima keisti riešutais), krakmolą ir viską gerai sumaišome.

5

Baltymus išplakame su likusiu cukrumi iki purumo ir per kelias dalis įmaišome į varškės masę.

6

Kepimo formą (22-24 cm) išklojame kepimo popieriumi, ištepame sviestu kraštus. Supilame varškės masę (jei masė iki viršaus,  geriau perviršį sudėkite į keksiukų formeles, nes turi likti vietos pyragui pakilti).

7

Kepame 170C apie valandą. Iškepus, paliekame praviroje orkaitėje, kad atvėstų, tada padedame ant grotelių, kol atvės ir tik tada išimame iš formos, kad nesuglebtų.

8

Ištirpiname šokoladą ir juo apliejame atvėsusį pyragą. Puošiame apelsino cukatomis.

Cukatos

1

Apelsinus gerai nuplauname, su daržovių skustuku nulupame žieveles, labai plonai supjaustome žieveles.

2

Užverdame vandenį su cukrumi, suberiame žieveles ir paverdame, kol žievelės taps skaidrios ir sirupas tirštas.

3

Ištraukiame, dedame ant kepimo popieriaus išdžiūti. Jos susikristalizuos ir štai, cukatos.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą