Vaikystės varškės tortas
Tortas
Apelsinų cukatos
Gaminimas
Varškę pertriname per sietelį.
Atskiriame trynius nuo baltymų. Į trynius supilame beveik visą cukrų (šiek tiek jo pasiliekame, kai plaksime baltymus) ir išsukame elektriniu plakikliu.
Minkštą sviestą supjaustome kubeliais ir plakant trynius, metame po vieną sviesto kubelį (pyragui suteiks purumo).
Supilame trynius į varškę, išmaišome ir nutarkuojame citrinos ir apelsino žieveles, supilame sultis. Suberiame džiūvesėlius (galima keisti riešutais), krakmolą ir viską gerai sumaišome.
Baltymus išplakame su likusiu cukrumi iki purumo ir per kelias dalis įmaišome į varškės masę.
Kepimo formą (22-24 cm) išklojame kepimo popieriumi, ištepame sviestu kraštus. Supilame varškės masę (jei masė iki viršaus, geriau perviršį sudėkite į keksiukų formeles, nes turi likti vietos pyragui pakilti).
Kepame 170C apie valandą. Iškepus, paliekame praviroje orkaitėje, kad atvėstų, tada padedame ant grotelių, kol atvės ir tik tada išimame iš formos, kad nesuglebtų.
Ištirpiname šokoladą ir juo apliejame atvėsusį pyragą. Puošiame apelsino cukatomis.
Cukatos
Apelsinus gerai nuplauname, su daržovių skustuku nulupame žieveles, labai plonai supjaustome žieveles.
Užverdame vandenį su cukrumi, suberiame žieveles ir paverdame, kol žievelės taps skaidrios ir sirupas tirštas.
Ištraukiame, dedame ant kepimo popieriaus išdžiūti. Jos susikristalizuos ir štai, cukatos.