Yra pasaulyje keletas klasikinių salotų, išvardinsiu kada prie progos. Šiandien apie vadinamąsias Valdorfo salotos, kurios yra sukurtos prašmatniame Niujorko viešbutyje tokiu pat pavadinimu. Esmė jų yra paprasta: saliero lapkočiai, graikiniai riešutai, obuoliai, ir aišku, mūsų draugas majonezas… Tai dabar yra visokių versijų, bet va tik įdėk šią trejybę ir štai tau salotos. Aš, žinia, mėgstu keptą vištą. Jos pas mane būna didelės, tai per vieną kartą šeima niekaip nesuvalgo, todėl paskui yra puikios šaltos vištienos, labai tinkamos salotoms. Tai va, šios salotos yra grynai mano skonio, galėčiau valgyti ir valgyti. Aš majonezą irgi dedu, tik jį per pusę su kefyru – šnai, ir nuostabu. Kažkurį savaitės vakarą pasidariau sau šias salotas ir viena valgiau, nes Tomas ir vaikai valgė kažką kitą. Paprastai tai valgome viską drauge, bet kartais aš sau leidžiu ir salierų pakramsnoti, bo jiems tai neįsiūlysi salotų su salierų lapkočiais… apie vaikus kalbu.
Valdorfo salotos pagal Beatą

Reikės:
Padažui:
Gaminimas
Taigi, štai prašom, išrikiuoti visi ingredientai, elegantiškai supjaustyti. Salotos šios su šiek tiek praplėstais ingredientais, nes ir vėl dėjau, ką turėjau ir kas man skanu.

Obuolį nulupame (jei norisi) ir smulkiai supjaustome. Saliero lapkotį supjaustome plonai ir gražiai, graikinius riešutus pasmulkiname. Agurkus supjaustome. Susmulkiname ir romėnines salotas. Vištieną nuimame nuo kaulo ir supjaustome gabaliukais. Jei neturite vyno acto, keiskite jį citrinos sultimis. Visus produktus sumaišome.
Iš nurodytų produktų sumaišome padažą ir užpilame salotas. Tikrai labai skanu.
