Tikrai girdėjote, o galbūt ir ragavot,Valdorfo salotų, tų Niujorke pirmą kartą Waldorfo viešbutyje pagamintų salotų atmainų dabar neretai galima sutikti ant lietuviško giminių ir artimųjų vaišių stalo. Šalia baltosios ir burokėlių mišrainių jau įmanoma rasti ir „naujų vėjų:” t.y. salotų su vištienos krutinėle,graikiškais riešutais, vynuogėmis, viskas gražiai apipilta majonezu ir tikrai gardu, traškūs riešutai, saldžios vynuogės. Tikrai žinote apie ką šneku… Iš tiesų valdorfo taip vadinamos salotos paprastai savo ingridientų saraše rikiuoja būtinai graikiškus riešutus, obuolius ir salierus. Aišku su majonezu turbūt ir plytą galima sukramsnoti, bet man atrodo, kad majonezo tikrai ir taip yra daug ypač panašiose mišrainėse taigi aš šitas salotas siūlau gardinti garstyčių užpilu, salotos tikrai traškios, rūgščios ir šoklios skonio prasme, gaivios ir ryškios, bet aišku niekas jūsų nesustabdys jei norėsite jas gardinti grietinės ir majonezo užpilu.
Valdorfo salotos su garstyčių užpilu
Reikės:
Gaminimas
Svarbiausia viską supjaustyti tvarkingais vienodais kubeliais ir salierus ir obuolius, riešutus sutrupinti kad nebūtų pernelyg dideli gabalai, o maždaug panašaus dydžio kaip ir saliero bei obuolių kubeliai.
Atskiram dubenėlyje pagaminti padažą sumaišyti garstyčias su cukrumi, aliejumi ir actu, įberti smulkiai supjaustytų krapų.
Užpilti ant salotų keletą šaukštų padažą viską sumaišyti.
Ant salotos lapo dėti salotas.
Tinka prie šaltos mėsos, dėl savo ryškaus skonio. Geriau valgyti iš karto, ir pernelyg ilgai nelaikyti, nes iš obuolių ir salierų išsiskirs vanduo ir bus vandeningos.
Labai skanios salotos. Dar nuo vakar užsilikusios vištienos įdėjau, todėl ir sotu buvo. O geriausia tai, kad joms nereikia majonezo 🙂
Labai skanios salotos. Dar nuo vakar užsilikusios vištienos įdėjau, todėl ir sotu buvo. O geriausia tai, kad joms nereikia majonezo 🙂
Norėjau paklausti , o keliom porcijom tinka šis receptas?