Lengvas, žaismingas ir tiesiog neatsivalgomas vasaros desertas, kuris puikiausiai atstos ir gimtadienio tortą. Desertas, kurio net puošti nereikės – jis iš esmės jau gražus. O ir pagaminamas labai paprastai, tad drąsiai galite į pagalbą kviestis mažuosius. Gaminant tokius desertus labai svarbu kokybiška ir patikima želatina. „Dr. Oetker“ želė yra ne tik ryški, sodri, puikaus skonio, bet ir sustingsta tvirtai bei tolygiai. Tad su „Dr. Oetker“ žele vienas juokas ir malonumas lipdyti tokius desertus!
Varškės desertas su želė gabaliukais
Reikės:
Gaminimas
Pirmiausia pasiruošiame skirtingų skonių „Dr. Oetker“ želę. Mes rinkomės kivių, žemuogių ir citrinų skonio „Dr.Oetker“ želę. Želės miltelius gerai išmaišome 500 ml karšto vandens, kaip nurodyta ant pakuotės. Žėlę stingdome maistine plėvele išklotuose dubenėliuose, kad vėliau, norėdami supjaustyti kubeliais, lengvai juos išimtume. Dedame želę į šaldytuvą pernakt arba bent kelias valandas, kol visiškai sustings.
Elektriniu trintuvu iki lygios tekstūros varškę sutriname su saldintu sutirštintu pienu, citrinų sultimis ir vanilės ekstraktu. Į gautą kremą įmaišome aguonas.
Pagaminame skaidrią braškių ir vanilės skonio želę. Puode užverdame 200 ml vandens ir vis maišydami suberiame „Dr. Oetker“ skaidrios braškių ir vanilės skonio želės miltelius – neišsigąskite, reikia tikrai stiprios konsistencijos. Kai visi grūdeliai ištirpsta, dar karštą supilame į varškės kremą ir nedelsdami gerai išmaišome. Į šį varškės kremą suberiame sustingusią ir gabaliukais supjaustytą „Dr. Oetker“ želę ir švelniai išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų.
Varškės kremą su želės gabalėliais supilame į maistine plėvele išklotą dubenį ar kitą formą ir paliekame stingti šaltai dar bent 5 valandas.
Superinis vasaros desertas-skanus ir gaivus