Orkaitės nėra, o tortas – yra! Neįtikėtino skonio varškės ir balto šokolado tortas, kuris viens, du – ir jau užėmęs gražiausią Velykų stalo vietą.
Varškės ir baltojo šokolado tortas
Pagrindui:
Kremui:
Gaminimas
Elektriniu smulkintuvu pulsavimo režimu susmulkiname riešutus iki trupinių. Ten pat sudedame džiovintas spanguoles ir dar kelis kartus papulsuojame, kad viskas pradėtų kibti. Galiausiai supilame virš garų vonelės išlydytą šokoladą ir darkart viską išsukame, kad susimaišytų.
Imame 20-22 cm skersmens atsegamą torto formą ir ištiesiame jos dugną kepimo popieriumi. Suberiame šokoladinius trupinius ir pirštais suformuojame pyrago padą. Statome su visa forma į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
Šaltu pienu užpilame želatiną ir paliekame kelias minutes, kad išbrinktų. Elektriniu trintuvu sutriname varškę, maskarponę, jogurtą ir žiupsnį druskos iki glotnios konsistencijos. Supilame lydytą baltąjį šokoladą ir darkart išsukame. Galiausiai virš garų vonelės ar mokrobangų krosnelėje ištirpiname želatiną ir supilame į varškės kremą. Darkart viską gerai išmaišome.
Ant sustingusio pagrindo sukrečiame varškės kremą, jo paviršių išlyginame. Uždengiame maistine plėvele ir statome į šaldytuvą sustingti bent porai valandų. Tortą puošiame prieskoninėmis žolelėmis ir įvairiomis uogomis.