Spausdinti

Varškė ir karamelizuoti obuoliai – negalėsite sustoti valgyti!!! Apačioje klojau gardaus grietininio biskvito pamatą, tada dosnus varškės sluoksnis, o karūna – burnoje ir pyrage tirpstantys karamelizuoti obuoliai su cinamonu… Galima gaminti su grietinėlės sūriu ar su maskarpone, bet man skaniausia su lietuviška varške.

Varškės ir karamelizuotų obuolių pyragas

4
komentarai
14
Porcijos
10 asm.

Tešla:

200 g miltų
100 g lydyto sviesto
2 kiaušinių kiaušiniai
100 g cukraus
100 g grietinės
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Druskos

Varškės masė:

4 kiaušiniai
700 g varškės
70 g cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
200 g grietinės
2-–3 šaukštai krakmolo arba miltų
Druskos

Karamelizuoti obuoliai:

7–8 obuoliai
50 g sviesto
50 g cukraus
Cinamono
Druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, grietine ir vaniliniu cukrumi. Maišome, kol cukrus pradės tirpti. Supilame lydytą sviestą, žiupsnį druskos, beriame miltus ir kepimo miltelius ir darkart išmaišome, kol susijungs į vientisą tirštą tešlą. Į didelę stačiakampę kepimo formą tiesiame kepimo popieriaus ir sukrečiame tešlą, jos paviršių išlyginame.

2

Gaminame varškės masę. Elektriniu trintuvu ištriname varškę su kiaušiniais, grietine, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Suberiame krakmolą ar miltus ir išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų. Varškės masę supilame į kepimo formą ant tešlos pagrindo ir siunčiame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 45 minutes.

3

Gaminame karamelizuotus obuolius. Pirmiausia nulupame ir ne pernelyg plonomis skiltelėmis juos supjaustome. Į keptuvę beriame cukrų ir kaitiname, kol šis ištrips, tik svarbu stebėti, kad nesudegtų. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto ir maišome, kol susijungs su cukrumi į tolygią karamelę. Į keptuvę sudedame obuolius, išmaišome ir kelias minutes juos pakaramelizuojame, bet ne pernelyg ilgai, kad obuoliai neištižtų. Galiausiai ant obuolių beriame truputį cinamono, išmaišome ir nuimame keptuvę nuo kaitros.

Reklama
41011
4

Po 15 minučių kepimo traukiame pyragą iš orkaitės – varškės kremas jau turėtų būti pakankamai sutvirtėjęs. Ant jo dėliojame karamelizuotus obuolius ir grąžiname atgal į orkaitę kepti dar 30 minučių.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Jau išbandytas!!! Puikiai iškepė ir labai skanus, nors buvau nukrypusi nuo recepto normų. Aromatas ir skonis nerealūs.

  2. bandysim, skaniai atrodė per tv. Nežinojau kur rašyti, tai gal čia: O šeimos kalendorius bus, kabinamas ant sienos? mirtinai reikia 🙂

  3. Šiaip man gaunasi ne visi pyragai, bet šis nuostabiai pavyko! Kaip parduotuvinis (turiu omeny toks gražus kaip parduotuvinis)! Ačiū už receptą!

  4. Kadangi kepdavau toki pyraga tik be obuoliu tai galvoju nu ir ka tie obuoliai ir siandien pabandziau, nu vau vau vau, nerealus skonis, tikrai neperdedu, verta pabandyti!

  5. Sveiki,manau,kad man kažkas nepavyko su ta karamele.Cukrų ištirpinau keptuvėje,kai rašoma,bet kai įdėjau sviestą,ištirpęs cukrus sušoko į kietą gumulą ir su sviestu nebeišsimaišė į vientisą masę.Ką ne taip padariau?

  6. Tas pats gavosi ir man. Manau reiktų pirma ištirpinti sviestą, jį šiek tiek padeginti it tada dėti obuolius ir cukrų…

Rašyti komentarą