Švelnios ir lengvos varškės sūriu ir grūstomis bulvėmis įdarytos cukinijos. Tikras džiaugsmas lietuviškų skonių bet lengvesnio maisto mėgėjams. Paragaukite, ir receptą garantuotai įtrauksite į bemėsių dienų valgiaraščius. Patinka ir vaikams.
Varškės sūriu įdarytos cukinijos
Reikės:
Gaminimas
Gaminam 1
Pirmiausia pasūdytame vandenyje išverdame nuskustas bulves. Joms visiškai suminkštėjus, nupilame vandenį ir paliekame jas truputį nugaruoti. Tada bulvių grūstuve arba šakute sutriname bulvių košę, atidedame atvėsti.
Išilgai perpjauname cukinijas ir šaukštu išskobiame jų vidų. Didesnėms cukinijoms gali dar prireikti ir odą nuskusti, jei ji pasirodytų kiek per kieta.
Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Į atvėsusią bulvių košę mušame kiaušinį, suberiame pirštais sutrupintą varškės sūrį, sudedame atitirpintus ir nusausintus šaldytus špinatus. Ten pat suberiame persiladą ir druską, viską gerai išmaišome šakute.
Perkeliame cukinijas į kepimo indą ir jų vidų truputį pasūdome. Į cukinijas krauname paruoštą įdarą, rankomis šiek tiek vis paspausdami. Pabaigoje į bulvių ir varškės įdarą įspaudžiame po kelis perpus perpjautus vyšninius pomdoriukus. Šauname įdarytas cukinijas į orkaitę ir kepame apie 30–40 minučių. Kai cukinijos suminkštėja ir įdaras vos vos apskrunda, vadinasi, kepti jau gana. Pabaigoje, jei visi valgytojai mėgsta, galima ant viršaus užberti keletą šaukštelių marinuotų kaparėlių.
Jei šiam patiekalui naudosite jau gerokai paaugusias cukinijas, tuomet pjaukite jas ne išilgai į laivelius, o formuokite šulinėlius ir išskobkite jų vidų.