Spausdinti

Pristatau dviejų maisto produktų derinį, kuris užima ypatingą vietą visų lietuvių širdyse – tai obuoliai ir varškė. Kas gi nėra išbandęs hito iš praėjusio laidos sezono, tai prodiuserės Vilmos obuolių pyrago su varške? Jis nunešė visus populiarumo rekordus ir yra turbūt vienas geriausių mano ragautų obuolių pyragų APSKRITAI, o štai čia mano improvizacija šia tema – skanutėliai maži varškinės tešlos pyragėliai su obuoliais, tokia, sakykim, tarpinė stotelė tarp obuolių pyrago ir sausainėlio.

 

Varškinės tešlos obuolių pyragėliai

7
komentarai
0
Reklama
41010
Porcijos
6 asm.

Tešlai:

100 g sviesto
180 g varškės
Druskos
Šaukšto cukraus
Pusės šaukštelio kepimo miltelių
200 g miltų

Įdarui:

2–3 obuolių
2 šaukštų citrinos sulčių
Pusės šaukšto malto cinamono
3 šaukštų cukraus
Šaukšto miltų
Kiaušinio aptepti
Žiupsnio cukraus pabarstyti
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Pradedame nuo varškės tešlos. Minkštą sviestą ištriname su varške, šaukštu cukraus ir žiupsniu druskos kol viskas susimaišys. Suberiame miltus ir kepimo miltelius, truputį pamaišome, o kai darbuotis šaukšu nebepavyksta, minkome ranka, kol suminkome į vientisą minkštą tešlą, kuri nebekimba prie rankų. Tešlą kuo nors uždengiame, kad nepadžiūtų ir statome į šaldytuvą atsipalaiduoti, kol paruošime įdarą.

2

Obuolius supjaustome gana smulkiais kubeliais (galima obuolius nuskusti, jei odelė kietesnė), suberiame į erdvų dubenį ir pašlakstome citrinų sultimis, pagardiname maltu cinamonu, cukrumi ir išmaišome. Tada beriame šaukštą miltų ir vėl išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų. Tie miltai padės sutirštinti obuolių sultis, išsiskiriančias kepimo metu.

3

Kočiojame tešlą labai plonai, iki 2-3 mm storio. Apskrita formele (arba dubenėliu ar stikline) išspaudžiame tešlą. Jos likučius galima suminkyti ir vėl perkočioti.

Reklama
41011
4

Į kiekvieno skrituliuko vidurį dedame po šaukštą obuolių įdaro. Tada imame kitą skrituliuką, jį truputį rankomis pratempiame, kad taptų didesnis ir dedame ant viršaus, kraštelius gerai užspausdami ir meiliai apglėbdami visą obuolių įdarą. Viršuje peiliu padarome kelis įpjovimus, kad kepant per juos pasišalintų garas. Pyragėlius dėliojame kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir prieš šaudami orkaitėn aptepame kiaušinio plakiniu ir pabarstome žiupsneliu cukraus. Kepame apie 15-18 minuičų 180 laipnių temperatūroje, kol taps dailiai auksinės spalvos.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą