Jūsų dėmesiui – tobulas, TO-BU-LAS nesaldus, universalus ir į visus piknikus bei žygius su jumis keliausiantis varškinės tešlos pyragas (truputį panašus į prancūzišką „galetę“ arba kišą, bet greičiau ir paprasčiau pagaminamas) su smidrais. Smidrai apsukti rūkyta šonine skaniai sau sugula į purų varškės patalą – nu neapsakytai skanu, o svarbiausiai nesudėtingai pagaminama.
Varškinės tešlos pyragas su smidrais
Tešlai:
Įdarui:
Gaminimas
Gaminame tešlą. Į miltus beriame šaukštelį kepimo miltelių, gerą žiupsnį druskos, sudedame varškę, supilame 6 šaukštus alyvuogių aliejaus, įmušame du kiaušinius ir viską sumaišome pirmiau šakute, o paskui – rankomis, kad visi miltai sudrėktų. Į tešlą pilame 4-5 šaukštus kefyro ir toliau ranka minkome, kol susijungs į vieną tešlos kamuolį. Tešlą atidedame į šoną pailsėti kol paruošime smidrus.
Dalį smidrų apsukame plonai pjaustytomis šoninės juostelėmis. Imame didelio skersmens (apie 28-30 cm) kepimo formą ir į ją įklojame iškočiotą tešlą ir dailiai suformuojame aukštesnį kraštelį.
Gaminame įdarą. Varškę sumaišome su grietine, kiaušiniu. Dar vidun įpjaustome žalumynų – svogūnų laiškų ir krapų, pagardiname smulkinta česnako skiltele. Įdarą pagardiname žiupsniu druskos, darkart gerai išmaišome ir sukrečiame į pyrago pagrindą ir tolygiai paskirstome. Ant viršaus tvarkingai išdėliojame smidrus – kuo jų daugiau, tuo bus skaniau.
Šauname kepti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę (geriausia, jei bus kaitinimas iš apačios). Orkaitėje pyragą dedame į žemesnę lentyną – svarbu, kad pagrindas gerai iškeptų, o viršus neapdegtų. Kepame apie 30-35 minutes. Skanaujame karštą arba jau atvėsusį. Jei norėsite šį pyragą pašildyti kitą dieną, dėkite jį į keptuvę ir pakepkite sausoje keptuvėje kokias 5 minutes – taip pagrindas taps sausas ir traškus. Tada su visa keptuve perkeliame į įkaitintą orkaitę ir pašildome dar keletą minučių, kol pilnai perkais.
Pyragas nuostabus! Ačiū
Per klaida nusipirkau karstai rukytos sonines, ar tinkama bus?
tiks tiks