Vasariškos bulvių salotos su smidrais

Reikės:
Padažui:
Gaminimas
Šviežias bulves kruopščiai nuplauname, tačiau neskutame. Išverdame jas pasūdytame vandenyje (apie 10 minučių, kol suminkštės, bet ne pervirs). Leidžiame atvėsti.
Smidrus nuplauname. Jų kotelius nupjauname. Smidrus perpjauname per pusę. Užverdame erdvų puodą pasūdyto vandens ir jame apie 3–4 minutes apverdame smidrus. Ištraukiame ir perliejame šaltu vandeniu.
Pašaliname ridikėlių šaknis ir viršūnėles. Supjaustome juos nestorais griežinėliais. Atvėsusias bulves supjaustome riekelėmis. Perpus padalijame ir vyšninius pomidorus. Sumaišome smidrus, ridikėlius, bulves ir pomidorus. Pagardiname druska ir pipirais.
Padažui sumaišome citrinos sultis, medų, druską ir pipirus, išsukame. Pilame aliejų ir maišome šluotele, kol padažas sutirštės. Salotas pašlakstome padažu ir valgome.
Išbandžiau, nuo savęs dar pridėjau svogūnų laiškų, labai skanu! 🙂
Koksai yra vietoje porcijoje kaloriju kiekis?