Šis tortas, tikras milžinas, įkvėptas žymiojo angliško „Victoria sponge“ ,tik su dar daugiau įvairių uogų – serbentų, aviečių, šilauogių, braškių ir gervuogių. Receptą parašiau perpus mažesniam tortui nei tas, kuris pozuoja ant viršelio, bet nesijaudinkite – ir tokio užteks pasivaišinti dvylikai valgytojų.
Svarbus patarimas: nesistenkite sukrauti viso kremo ir uogų tarp biskvito sluoksnių, nes gali būti sunku tortą perkelti ar pjauti. Geriau pasilikite šiek tiek kremo bei uogų ir įsidėkite jų šalia atpjauto gabalėlio.
Vasaros tortas galiūnas su uogomis
Biskvitams:
Sluoksniams:
Gaminimas
Minkštą kambario temperatūros sviestą elektriniu plakikliu išplakame su cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius ir toliau plakame, kol masė taps balkšva ir puri. Į dubenį įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Viską gerai išmaišome, kol neliks sausų miltų gumuliukų.
Įkaitiname orkaitę iki 180 ℃. Kepimo popieriumi išklojame dvi 22 cm skersmens torto formas ir į jas lygiomis dalimis padalijame tešlą. Kepame 20–25 minutes, kol spalva taps auksinė, o biskvito vidurys bus visiškai iškepęs. Prieš pjaudami perpus, biskvitus visiškai atvėsiname.
Elektriniu plakikliu plakame maskarponę, kol ši suminkštės. Kitame dubenyje iki lengvų putų išplakame grietinėlę su vanile. Maskarponę sumaišome su grietinėle ir plakame, kol kremas sustandės. Šiame etape labai svarbu nepersistengti, nes jei perplaksime grietinėlę ir suplaksime sviestą – kelio atgal nebebus ir kremą teks pradėti gaminti iš naujo. Maskarponės ir grietinėlės kremo konsistencija turi būti puri ir lengva.
Biskvitus galima perpjauti pusiau ir statyti keturių aukštų tortą arba palikti du storesnius sluoksnius. Biskvitą plonu sluoksniu aptepame uogiene, ant viršaus dėliojame uogas ir krauname 4–5 šaukštus grietinėlės kremo, jį tolygiai paskirstome. Stengiamės kremo nepadauginti, nes uždėjus viršutinius sluoksnius, jis ištekės pro šonus. Tokiu pačiu principu sustatome visą tortą.
Viršų puošiame uogomis, mėtų lapeliais.