Nepatikėsite, kokį puikų veganišką kremą galite pasigaminti iš ilgai vandenyje mirkytų anakardžių! Šie riešutai prigeria tiek daug skysčio, kad vėliau lengvai susitrina į baltą tirštą kremą. Šiame veganiškame deserte jis nuostabiai dera su gaivia braškių rūgštele.
Veganiška braškių tarta su anakardžių kremu
Pagrindui reikės:
Kremui:
Karūnavimui:
Gaminimas
Anakardžius pasiruošiame iš anksto: užpilame vandeniu ir paliekame mirkti 12–14 valandų.
Gaminame pagrindą. Į maisto smulkintuvo ar kombaino indą sudedame visus tartos pagrindui skirtus ingredientus. Jei medus ir kokosų aliejus sukietėję – pašildome puodelyje. Viską sutriname – išeis rupi lipni masė.
Paspausdami delnu ar stiklinės dugnu klojame trupinius į skardą ir suformuojame pyrago pagrindą. Dedame į šaldytuvą Galime tartos pagrindą pasiruošti iš vakaro.
Tuomet gaminame kremą. Pirmiausia nuo anakardžių nupilame drumzliną vandenį ir suberiame juos į kombaino indą. Ten pat supilame 5 šaukštus šalto vandens, klevų sirupą ir kokosų aliejų, įberiame žiupsnį druskos. Triname, kol viskas virsta švelniu baltu kremu.
Supilame kremą ant paruošto pyrago pagrindo, ant viršaus tupdome supjaustytas braškes ir dedame į šaldytuvą 1–2 val., kad pyragas sustingtų ir būtų galima lengvai atpjauti.