Paplepėjus tariu – labanakt, o dabar – anonsas: šiandien kepiau varškės pyragą su meduoliniu padu ir spanguolių karūna… Žiūrėsim, kas gero bus… o gal ir ne 🙂
Pas mus sninga ir Izabelės darželis grasino, kad jei prisnigs, tai užsidarys, paskutinė diena rytoj, bet vis tiek aš turiu planų, tai ką reikės daryti? Trys centimetrai sniego ir šalyje chaosas…
Vegetariškas pupelių troškinys
Troškiniui:
Prieskonių:
Gaminimas
Iš vakaro šaltame vandenyje pamerkiame pupeles.
Iš ryto vandenį nupilame, užpilame nauju ir išverdame su 1-2 lauro lapais. Jokiu būdu nededame druskos, nes druska sukietina pupelių luobeles ir tuomet jos ilgai verda.
Supjaustome svogūnus ir pakepiname aliejuje.
Sudedame česnaką, tada salierą, morką, pastarnoką, pipirą – pakepiname ir suberiame prieskonius. Prieskonių nepagailime.
Sudedame daržoves į puodą ir užpilame pasata bei konservuotais ir smulkintais pomidorais. Įpilame kokią stiklinę vandens, įmetame lauro lapą, pipirų ir druskos.
Troškiname, o kai daržovės jau minkštos, dedame pupeles, medų, pilame acto šaukštą kitą, ragaujame, žiūrime, ar ko netrūksta.
O kas yra pasata? 🙂
suuper skanumėlis, labai patiko, ačiū 🙂
O kokiom proporcijom kiek ko dejote?
Gaminau jau ne vieną kartą, labai skanu. Pupeles kartais keičiu avinžirniais irgi super.
Nuostabus troškinys. Naudojau ne tik pupeles, bet ir kitus ankštinius: kelių rūšių žirnius ir lęšius. Prieskoniai puikiai tiko. Buvo labai skanu.