Paruoštus kepsnelius patiekite su jogurtiniu padažu ir/ar pomidorų salotomis. Skanaus!
Vegetariški kepsneliai su jogurtiniu padažu
Reikės:
Padažui:
Gaminimas
Išvirkite avinžirnius pagal rekomendacijas ant pakuotės (neužmirškite, jog prieš verdant juos teks pamirkyti 8–12 val.). Virtus avinžirnius sumalkite mėsmale arba maisto smulkintuvu.
Morkas ir burokėlius nuskuskite, sutarkuokite smulkia tarka, tarkius nusunkite. Sultis galite išgerti, o tarkius dėkite į dubenį su avinžirniais.
Į masę įmuškite du kiaušinius, berkite prieskonius ir gerai išmaišykite (rankomis tai pavyks geriausiai).
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Rankomis formuokite kepsnelius, kiekvieną jų apvoliokite sezamo sėklose ir kepkite.
Jei norite, kad padažas būtų skystesnis, graikišką jogurtą sumaišykite su natūraliu. Dėkite smulkiai sukapotą česnaką, pasmulkintas petražoles, druskos, pipirų. Agurką nulupkite ir sutarkuokite stambia (burokine) tarka, dėkite į padažą ir viską išmaišykite. Paragaukite, pagal skonį papildykite trūkstamais ingredientais.
Sveiki!
o ar tinka naudoti konservuotus avinžirnius?
Oooooo, kokie skanūs buvo!!! Na, prisipažinsiu, nelabai gerai tarkius išsausinau, tai teko dėt šiek tiek miltų. O vyras mano mėsiaėdis, skeptiškai žiūrėjo, bet valgė nustebęs 🙂 Puikus receptas. Ačiū!
Labai aciu uz recepta! Jeigu nematyciau, tai ir nezinociau, ka valgau, neiprastas paprastu produktu skonis. Labai patiko. Ir mano 4,5 metu mergaite „uzskaite”!
SKANU SKANU ! Norim dar!
Sveiki,aš niekur nerandu avinžirnių,kur jų būna pirkti?už kiek?
Miela Beata, toks klausimelis: burokelius zalius ar virtus naudoti?
labai netiketa ir skanu! Aciu
Va, ką tik išbandžiau ir labai nusivyliau. Kai pamačiau receptą apsidžiaugiau, nes pasirodė tikrai skanus. Prisikepiau kalną, o vos vieną suvalgiau. Bent man asmeniškai jie labai neskanūs. Nežinau, kur reiks likusius dėt. Gaila laiko, darbo ir produktų.
Sveiki, norėjau paklausti, kiek laiko reikėtų kepti kepsnelius ir kokie jie turėtų būti viduje?
Idomus receptas. Reikia pabandyti,nes turim pazystamu berniuka,kuriam negalima mesos.
Viską dariau kaip parašyta ir viskas gavosi kaip parašyta 🙂
Tikrai labai skanu!
Dvejojantiems, ar eiti dėl sezamo sėklų į parduotuvę – eiti! Jos suteikia puikų skonį ir, manau, šiam patiekalui yra būtinos.
Beata, ar galima siuos kepsnelius gaminti su virtais burokeliais vietoj zaliu? Gyvenu Anglijoj ir zaliu burokeliu cia labai sunku gaut, o virtu ant kiekvieno kampo yra.