Spausdinti

Paruoštus kepsnelius patiekite su jogurtiniu padažu ir/ar pomidorų salotomis. Skanaus!

Vegetariški kepsneliai su jogurtiniu padažu

1
komentarai
16
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
8 min.

Reikės:

2 saujų avinžirnių
5 morkų
3 burokėlių
2 kiaušinių
0.5 šaukštelio ciberžolės
0.5 šaukštelio kumino
4 šaukštų sezamo sėklų
Druskos, juodųjų pipirų
Aliejaus kepimui

Padažui:

180–200 g graikiško jogurto
Poros šaukštų natūralaus jogurto be priedų (pasirinktinai)
Didelės skiltelės česnako
Pusės trumpavaisio agurko
Pusės ryšulėlio petražolių
Druskos, juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Išvirkite avinžirnius pagal rekomendacijas ant pakuotės (neužmirškite, jog prieš verdant juos teks pamirkyti 8–12 val.). Virtus avinžirnius sumalkite mėsmale arba maisto smulkintuvu.

2

Morkas ir burokėlius nuskuskite, sutarkuokite smulkia tarka, tarkius nusunkite. Sultis galite išgerti, o tarkius dėkite į dubenį su avinžirniais.

3

Į masę įmuškite du kiaušinius, berkite prieskonius ir gerai išmaišykite (rankomis tai pavyks geriausiai).

Reklama
41011
4

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Rankomis formuokite kepsnelius, kiekvieną jų apvoliokite sezamo sėklose ir kepkite.

5

Jei norite, kad padažas būtų skystesnis, graikišką jogurtą sumaišykite su natūraliu. Dėkite smulkiai sukapotą česnaką, pasmulkintas petražoles, druskos, pipirų. Agurką nulupkite ir sutarkuokite stambia (burokine) tarka, dėkite į padažą ir viską išmaišykite. Paragaukite, pagal skonį papildykite trūkstamais ingredientais.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Oooooo, kokie skanūs buvo!!! Na, prisipažinsiu, nelabai gerai tarkius išsausinau, tai teko dėt šiek tiek miltų. O vyras mano mėsiaėdis, skeptiškai žiūrėjo, bet valgė nustebęs 🙂 Puikus receptas. Ačiū!

  2. Labai aciu uz recepta! Jeigu nematyciau, tai ir nezinociau, ka valgau, neiprastas paprastu produktu skonis. Labai patiko. Ir mano 4,5 metu mergaite „uzskaite”!
    SKANU SKANU ! Norim dar!

  3. Va, ką tik išbandžiau ir labai nusivyliau. Kai pamačiau receptą apsidžiaugiau, nes pasirodė tikrai skanus. Prisikepiau kalną, o vos vieną suvalgiau. Bent man asmeniškai jie labai neskanūs. Nežinau, kur reiks likusius dėt. Gaila laiko, darbo ir produktų.

  4. Idomus receptas. Reikia pabandyti,nes turim pazystamu berniuka,kuriam negalima mesos.

  5. Viską dariau kaip parašyta ir viskas gavosi kaip parašyta 🙂
    Tikrai labai skanu!
    Dvejojantiems, ar eiti dėl sezamo sėklų į parduotuvę – eiti! Jos suteikia puikų skonį ir, manau, šiam patiekalui yra būtinos.

  6. Beata, ar galima siuos kepsnelius gaminti su virtais burokeliais vietoj zaliu? Gyvenu Anglijoj ir zaliu burokeliu cia labai sunku gaut, o virtu ant kiekvieno kampo yra.

Rašyti komentarą