Tai čia sudėti velykiniai desertų stalo pasiūlymai. Ir ne tik desertų, bet ir dviejų mielinių pynių receptai: vienos tradiciškesnės – challah, o kitos jau įmantresnės – brioche tešlos. Pastaroji labiau sviestinė, turtingesnė ir sunkesnė, bet tikrai verta nors kartą ją pabandyti.
Dabar apie kitus desertus. Rasite stačiatikių Velykų desertą – paschą. Laimė ir palaima varškės mėgėjams. Man gal kiek primena gardų varškės sūrelį. Tikrai įsimylėti galima. Ir čia jau toks desertas, kuris valgomas vieną kartą per metus. (Na kaip kokie imbieriniai meduoliukai – vasarą nekepam tikrai haha)
Keksas… keksai man labai patinka. Turtingi, drėgni ir visada paprasti. Tai jau žinau, kad esat šitą velykinį keksą su glajumi bandę – gal pakartoti ir prisiminti norėsit. O jei dar nebandėt, žinau, patiks.
Toliau – visa eilė tortų. Trys nekepti tortai su varške – vienas šokoladinis, vienas su braškėm, o kitas jau jūsų numylėtas ir mano kepinių knygoje aprašytas – su konservuotais persikais. Tai jūs geriausiai žinote, ką mėgsta šeima, ir padiktuos pasirinkimą ir tai, ką rasit parduotuvėje. Be vargo susikonstruosit nuostabų desertą.
Iiir dar du reikalai su morengu: morenginis tortas su kremu ir lazdynų riešutais, kurį kažkada seniai kepiau laidoje, bei lenkiškas mozūras su morengo kepure, kuris labai tinka Velykoms.
Na, o jei vis tiek norėsis tokų gerų tradicinių tortų tai prašom: NAPOLEONAS, MEDAUS TORTAS, ŠOKOLADINIS TORTAS.
Velykinis pilno turtingo skonio pyragas su riešutiniu morengu
https://www.beatosvirtuve.lt/video-receptai/morenginis-riesutinis-tortas/