Visi gaminame varškėtukus, bet tokių nesate matę: nustebinsite save ir šeimos narius. Kai ruošiau varškėčių receptą laidai, norėjau juos padaryti kitaip ir įnešti daugiau spalvų ir naujienų, todėl į varškėtuko vidų sugalvojau įdėti šilauogę. Tokie maži, skanūs kukuliukai… Vaikų raginti valgyti tikrai nereiks.
Varškėčiai yra vienas mano vaikų mėgstamiausių pusryčių patiekalų. Juos gaminu užsimerkusi, miegodama. Nieko įmantraus nedarau. Padarau volelius, supjaustau, išverdu. Mano vaikai labiau mėgsta virtus varškėtukus nei keptus. Todėl mano namuose jie dažniau gaminami.
Žinau, kad kiekviena Lietuvos šeimininkė turi mėgstamus varškėtukus ir būdą jiems gaminti. Bet gal tokio dar nebūsite bandę.
Virti varškėtukai su šilauogių įdaru

Reikės:
Padažui:
Gaminimas
Į varškę įmušame kiaušinius, beriame druskos.
Miltų beriame iš akies. Maždaug apie 160 g kvietinių ir dar 70 g kukurūzų, bet nepadauginkite, kad tešla netaptų plastilinu.
Lengvai ir greitai suminkome vientisą tešlą, dedame ant stalviršio ir suformuojame plokščia stačiakampį. Supjaustome jį kvadratėliais – iškart pasidalinsime tešlą lygiomis dalimis.
Imame po kvadratėlį, į vidų spaudžiame šilauogę ir padarome kukuliuką.
Užverdame puodą vandens ir vandenį pasūdome. Sudedame varškėtukus.
Kol kukuliukai verda, gaminame padažą: į puodelį dedame maskarpone, pilame grietinėlę ir vanilės, įtarkuojame vienos citrinos žievelę. Kaitiname ant nedidelės ugnies, kol maskarponė išsilydo ir susimaišo su grietinėle.
Nereikia padažo virti, tik kad sušiltų ir susimaišytų. Tuomet jau nukėlę nuo ugnies pasaldiname medumi.
Patiekiame varškėtukus su vaniliniu padažu, apibarstę uogomis.

Laidą, kurioje gaminau šiuos nuostabius varškėtukus ir dar daugiau patiekalų, galite pasižiūrėti LRT MEDIATEKOJE.