Jei kepsite vištieną, kaip siūlau šiame recepte, su apelsinais, spanguolėmis ir ekologišku „Maggi“ sultiniu, pasieksite maksimalų rezultatą įdėdami minimaliai darbo – mėsa bus tokia sultinga ir minkšta, kad vien pažvilgus į ją nersis nuo kaulo. O ir gurmanišką padažą tuo pačiu metu pasigaminsite.
Viščiuko ketvirčiai su apelsinais ir spanguolėmis
Vištienos ketvirčiams:
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Druska ir pipirais ištriname viščiuko ketvirčius ir dedame juos į skardą. Šalia dedame perpus perpjautą česnako galvutę, ketvričiais pjaustytus svogūnus ir apelsinus, rozmarino šakelę, cinamono lazdeles, beriame spanguoles.
Pasigaminame sultinį – 1 ekologiško „Maggi“ sultinio kubelį užpilame verdančiu vandeniu ir gerai išmaišome. Supilame sultinį ant mėsos (turėtų iki pusės apsemti mėsą) ir siunčiame į orkaitę 40-50 minuičų. Jei šiam laikui praėjus viščiuko odelė nebus apskrudusi, dar 5-7 minutėms įjungiame grilio režimą.
Tobulas garnyras prie šio patiekalo – šventinis ryžių “plovas” su vaisiais ir riešutais.