Jei dar nekepėte vištos puode – pats laikas pamėginti. Tereikia turėti didelį, į orkaitę šauti tinkamą puodą su dangčiu. Į jį pilame jau pasiruošto sultinio, kuris puikiai garuoja ir padeda vištai fantastiškai iškepti, o paskui tampa puikiu padažu ar net sriuba, priklauso nuo to, kokio dydžio puodą turite.
Šį patiekalą gaminau su ekologišku „Maggi“ vištienos sultiniu, nes jis ne tik geros sudėties, bet ir švelnaus skonio – puikiai tiks naminės vištos ar viščiuko skoniui išsiskleisti.
Višta puode
Reikės:
Gaminimas
Česnaką sutriname, kad jis būtų košelės konsistencijos. Vištą įtriname druska, pipirais ir trintais česnakais bei garstyčiomis (šaukštelį garstyčių pasilikite daržovėms).
Pasiruošiame sultinį – 1 litre verdančio vandens ištirpiname 2 kubelius „Maggi“ sultinio.
Į puodą suberiame stambiai supjaustytas morkas, pankolį, šaukštelį garstyčių, šakelę čiobrelio, užpilame paruoštu sultiniu.
Iki pusės nardiname vištą (priklauso nuo puodo dydžio) ir uždengę šauname kepti į gerai įkaitintą orkaitę (200 °C). Kepame apie 1 valandą ir 10 min.
Po nustatyto laiko atidengiame dangtį ir pakepame dar apie 15 min., kad viršus gražiai apskrustų.
Iškeptą vištą atsargiai išimame. Į puode likusį sultinį įpilame šaukštą baltojo vyno acto arba citrinos sulčių. Jei norite tirštesnio padažo, šaukštą minkšto sviesto išsukite su šaukštu miltų, įmaišykite į padažą ir pakaitinkite.
Pabaigoje pabarstome smulkintų petražolių ar krapų.
Labai gardu viską, kas liko puode, sutrinti į piurė ir valgyti su mėsa. Arba tiesiog valgyti kaip sriubą. Jei mėgstate vieno indo patiekalus, prie daržovių galite įdėti keletą nedidelių bulvių ir valgykite kaip troškinį puikiausiai.
Skani višta gavosi tikrai tik sekanti karta daug sultinio ne dėčiau nes vos ne sriuba gavosi man