Spausdinti

Stambios „La Molisana“ kriauklės čia pasitarnauja kaip kokia drobė kūrybai: gali prisigalvoti įvairiausių įdarų ir padažų. Apskritai man patinka iki pirštų galiukų itališkų „La Molisana“ makaronų įvairovė ir kokybė. Šiems makaronams gaminti naudojami tik Italijoje auginti grūdai, o iš jų gaminami miltai turi labai daug baltymų – nuo to tiesiogiai priklauso makaronų kokybė.

Vištiena įdarytos kriauklės daržovių padaže

1
komentarai
7
Porcijos
8 asm.

Reikės:

300 g keptos vištienos
150 g virtų lęšių
500 ml pomidorų tyrės (arba skardinės konservuotų smulkintų pomidorų ir pusės stiklinės vandens)
2 morkų
1 svogūno
kelių skiltelių česnako
gabalo moliūgo arba nedidelės cukinijos
makaronų kriauklių „La Molisana“
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių ir čiobrelių
tarkuoto sūrio
druskos, pipirų
žiupsnio cukraus
aliejaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pasiruošiame padažą. Česnaką susmulkiname, morkas smulkiai sutarkuojame. Moliūgus arba cukiniją sutarkuojame stambesne tarka. Į keptuvę pilame aliejaus, beriame česnaką ir pakepame, kol paskleis aromatą. Tuomet į keptuvę krečiame daržovių tarkius ir dar šiek tiek pakepame. Suverčiame pomidorų tyrę ar konservuotus pomidorus, beriame druskos, pipirų ir žiupsnį cukraus. Leidžiame pasitroškinti apie 15 min., kad daržovės suminkštėtų. Jei padažas labai tirštėja, kliūstelime šiek tiek vandens ar sultinio.

2

Įdarui susmulkiname svogūną ir pakepame jį su šlakeliu aliejaus. Kai svogūnai tampa skaidrūs, į keptuvę suberiame mažais kubeliais supjaustytą morką ir dar pakepame. Tuomet sudedame susmulkintą keptą vištieną ir virtus lęšius. Įberiame džiovintų raudonėlių ir čiobrelių, kelias minutes maišydami pakepame.

3

Į didelį puodą sudedame pusę pakuotės makaronų kriauklių „La Molisana“. Užpilame verdančiu vandeniu, uždengiame ir palaikome apie 5 min., kad makaronai suminkštėtų, bet išlaikytų formą.

Reklama
41011
4

Į kepimo indą supilame padažą. Kriaukles nukošiame ir prikemšame įdaro. Įsodiname į padažą: jis turi apsemti su trečdalius kriauklės. Viršų apibarstome tarkuotu sūriu.

5

Kepame 180 ℃ orkaitėje apie 30 min.

Ingredientai
Patarimas

Ar žinojote, kad makaronai dera su ankštinėmis daržovėmis? Jos ilgiau virškinamos, todėl ilgiau teikia sotumo jausmą, o angliavandeniai padeda iš ankštinių daržovių pasisavinti naudingus mikroelementus. Tad jei niekada nebandėte makaronų su lęšiais – pamėginkite.

Alternatyva

Jeigu nevalgote mėsos, lęšius maišykite su morkomis ir susmulkintu moliūgu ar mocarela.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Prieš gamindama šį patiekalą abejojau ar jis bus skanus. Bet tikrai labai nustebino, jis buvo neįtikėtino skonio Vaikai labai įvertino ir po kelių dienų vėl prašė padaryti tų didelių makaronų
    P.s.tik nedėjau lęšių ir be jų buvo labai skanu!

  2. Sveiki,
    o vištiena kepta turėtų būti orkaitėje ar apkepta (troškinta) keptuvėje?
    Ačiū

Rašyti komentarą