Labai malonus patiekalas paprastai ir kartu ne kasdieniškai vakarienei. Medus ir garstyčios prancūzams, kaip mums – kugelis ir grietinė… na, gal ir toks mužikiškas palyginimas…na, arba, kaip mums – varškės sūris ir kmynai 🙂 gal geresnis dabar…
Per daug negražbyliausiu, bet prancūziškos pilnagrūdės garstyčios su lietuvišku rapsų medumi ir lietuviškais čiobreliais keptuvėje tikrai nesusipjovė..
Aš naudoju tokiam patiekalui vištienos kojas, jų mėsa man daug labiau patinka už krūtinėlę, nes minkštesnė ir skanesnė… patiekalas pasigamina per maximum keturiasdešimt minučių….
Vištiena medaus ir garstyčių padaže
Reikės:
Gaminimas
Vištieną pasūdom, keptuvėje gerai įkaitinam aliejų ir iš visų pusių gražiau apskrudinam vištienos gabalus. Išimam iš keptuvės ir dedam į orkaitei atsparų indą.
Į keptuvę (jei liko daug aliejaus ar višta pridegė, tai aliejaus perteklių nupilam arba iš viso išplaunam keptuvę ir įpilam naują šaukštą aliejaus). Tada ten dedam du šaukštus medaus, pipirų, du šaukštus garstyčių, čiobrelio džiovinto (aš, kai tingiu eiti į lauką skinti šviežio, naudoju Martynuko dovanotą čiobrelių arbatą :)). Medus išsilydo, susimaišo su garstyčiom ir tada užpilam (tiksliau užtepam , nes pakankamai tiršta bus) ant vištos, tada į indą šalia vištos įpilam nedidelę stiklinę balto vyno. Ant indo su višta uždedam folijos, apkamšom šonus, pusiau sandariai, ir dedam į 190 C karštumo orkaitę, pusvalandžiui.
Po pusvalandžio višta jau turėtų būt tikrai iškepus, foliją nuimame, inde susikaupusį skystį nupilame atgal į keptuvę (jis toks pusiau skystas bus) ir keptuvę statome ant ugnies ir verdame , kol padažas sutirštės. Paragaujame, jei trūksta, įdedam dar druskos ar pipirų ir, jei turite, dar nedidelį šaukštelį dijono garstyčių, čia tam, kad dar labiau užtvirtintume garstyčių natą. O višta tuo metų lieka orkaitėje – truputį apdžiūva ir apkepa. Man skaniausia su šparaginėm pupelėm. Ant daržovių dedam vištą, užpilam padažu ir skanaus.